May Britt Jensen er en av 21 på Bergen politidistrikts liste over langtidssavnede. Listen strekker seg fra 1960 og frem til februar i år, da Torbjørn Renstrøm forsvant fra Haraldsplass sykehus.

May Britt Jensen forsvant uten spor, og saken blir betegnet som et stort mysterium. Bergenspolitiet etterlyser henne fortsatt på Nettavisens oppdaterte liste over savnede personer.

FÅ TIPS
22-åringen ble etterlyst både i Norge, Sverige og Danmark og gjennom Interpol da hun brått forsvant. Den siste sikre observasjonen av den unge kvinnen i rosa, blomstret sommerkjole var på Haukeland Sykehus om ettermiddagen 9. august 1982.

Selv om bilde og beskrivelse av May Britt Jensen ble gjengitt i en rekke aviser slet politiet fra første stund. Det kom bare inn to tips fra folk som mente å ha sett henne. Begge viste seg raskt å være blindspor.

– At bare to meldinger er kommet inn er høyst uvanlig i slike saker. Dette befester politiet i troen på at hun ikke er kommet seg ut av Bergen, opplyste politibetjent Sigurd Selheim til BA i 1982.

May Britt Jensen hadde da vært savnet i ti uker.
Senere meldte ytterligere åtte-ni vitner seg. Blant annet to 13-åringen som hadde sett May Britt Jensen den dagen hun forsvant.

ET TÅRN
Etter åtte uker uten livstegn fra 22-åringen koblet bergenspolitiet inn Anna Elisabeth Westerlund. Dette skjedde da den synske kvinnen var i Bergen i et annet ærend.

Anna Elisabeth Westerlund hadde bare noen få timer til rådighet, men hadde likevel forbløffende svar å gi politiet.

På bakgrunn av opplysningene hun fikk, tegnet Westerlund en skisse.

Den synske kvinnen var sikker på at May Britt Jensen var død. Westerlund så noe som hadde med saken å gjøre da hun tegnet en skisse som viste sykehuset, Ulriken med Ulriksbanen og Svartediket. Ved vannkanten i Svartediket satte hun et kryss og sa at hun der kunne se noe som hadde med saken å gjøre.

FANT KLÆRNE
Svaret på Westerlunds syn var en massiv leteaksjon gjenom hele Isdalen og i Svartediket. Denne startet tolv uker etter at May Britt Jensen forsvant, og på det meste deltok et mannskap på 130 fra Bergen Røde Kors Hjelpekorps, ved siden av politiets egne folk.

Letingen ga raskt resultater. May Britt Jensens lette sommerkjole ble funnet i vannkanten i Svartediket. Stedet klærne ble funnet hadde vært tørt da 22-åringen forsvant, og stemte med Westerlunds kartskisse.

Men andre funn ble aldri gjort. Sokning ga ikke resultater. Heller ikke finkjemming av Isdalen og deler av Tarlebødalen.

Eller politibetjent Selheims bønn i BA 9. november 1982 om at vitner må melde seg.

Politiet var da ikke bare interessert i observasjoner av May Britt Jensen. De ønsket også kontakt med folk som hadde sett andre personer i Isdalen i uken før og etter May Britt Jensens forsvinning.