MC-ravner skal passe på russen

Bjørn Harkestad (t.v.), Erling Øgaard og Bjørn-Kåre Iversen fikk utvekslet erfaringer fra virket som MC-ravner under helgens Natteravn-konferanse.

Bjørn Harkestad (t.v.), Erling Øgaard og Bjørn-Kåre Iversen fikk utvekslet erfaringer fra virket som MC-ravner under helgens Natteravn-konferanse. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

I helgen har natteravner fra hele landet utvekslet erfaringer. – Det er utrolig store forskjeller. Hadde jeg kjørt inn i Oslo, hadde jeg nok gjort alt feil, innrømmer MC-ravn Erling Øgaard.

DEL

Helgens natteravnkonferanse i Tryg sine lokaler i Fyllingsdalen markerte frivilliges natteravning gjennom 20 år.

Lørdag og søndag fikk natteravner fra hele landet foredrag og arbeidsgrupper med blant andre politiet, Kirkens Bymisjon, Utekontaken i Bergen kommune og Gatemegling i Tromsø, såvel som andre ravner.

En av dem er Bjørn-Kåre Iversen fra Tromsø, som er natteravn på motorsykkel som i helgen fikk møte forbundsfeller i Bergen.

– Denne konferansen har betydd enormt mye. Oppe hos oss er MC-ravn-miljøet lite, og med dette kan vi bli kjent med andre rundt om i landet. Nå sitter vi og planlegger ravning fra Bergen til Tromsø.

STORE FORSKJELLER

– Jeg synes dette er veldig fornuftig. Et ufattelig godt tiltak, sier Erling Øgaard. Han er MC-ravn i Åsane bydel, og roser hovedsamarbeidspartneren Tryg for deres arbeid.

– Hadde det ikke vært for deres arbeid, hadde ikke vi vært her, mener Øgaard, som har fått mye ut av konferansehelgen.

– Jeg har lært enormt mye om forskjellene i hvordan ravner arbeider rundt om i landet. Måtene vi og de i Oslo gjør ting på, er vidt forskjellige. Hadde jeg kjørt inn der som natteravn, hadde jeg nok gjort alt feil, forteller han.

SNART HØYSESONG

Blant forskjellene MC-ravnene peker på, er det at ravnene i Bergen driver mer oppsøkende virksomhet.

– I Bergen er for eksempel virksomheten mer oppsøkende enn i Oslo, sier Bjørn Harkestad, som kjører i Laksevåg.

Ifølge MC-ravnene er høysesongen nært forestående.

– Nå er det snart russetid. Vi er på alle treffene, og hvert år redder vi mange russ fra problemer, sier Harkestad.

BLIR VERDSATT

– Når vi kommer på motorsyklene, er det ofte at konfliktene løser seg selv. Vi får deres oppmerksomhet, og store grupper splittes opp i mindre, som går hver til sitt.

– Noen av dem prater litt med oss, men ofte skjer avvergingen uten noe sælig diskusjon også. Syklene gjør jobben vår lettere, mener Øgaard.

De opplever at deres tilstedeværelse er verdsatt blant de unge.

Vi opplever ofte at de heller vil snakke med oss enn politiet, fordi de kan snakke med oss. Vi henger ikke over dem, forklarer Øgaard.

– Vi er der på deres premisser, tilføyer Harkestad.

Artikkeltags