TV 2 tredoblet nesten 17. mai-tallene

Det var nok av folkeliv å lage TV av i Bergen på 17. mai.

Det var nok av folkeliv å lage TV av i Bergen på 17. mai. Foto:

Samtidig stuper seertallene for streikerammede NRK.

DEL

– Vi er selvsagt veldig fornøyd med at så mange valgte å følte TV 2 på nasjonaldagen, og at vi samtidig tredobler tallene fra i fjor. All honnør til fantastiske medarbeidere i TV 2 som sto på gjennom hele dagen for å gi seerne en best mulig dekning fra den store dagen, skriver PR- og mediesjef i kanalen Jan-Petter Dahl i en e-post til BA.

I snitt 238.000 så samsendingen mellom TV 2 og TV 2 Nyhetskanalen fra 17. mai-feiringen.

– Samme sending i fjor hadde et snitt på 87.000 seere, opplyser Dahl.

På det meste var det 300.000 som så 17. mai-sendingen til TV2.

– 17. mai er viktig for mange i Norge, og det er naturlig at flere velger TV 2 når NRK er i streik. Dette viser også hvor viktig det er at vi har to allmennkringkastere i Norge. Vi ønsker å være et alternativ og et supplement til NRK. Vi gjør hverandre bedre, og det er seerne og leserne som tjener på det. Jeg håper og tror Norge er fornøyd med hva vi leverte på 17. mai, og jeg er stolt av den jobben dyktige TV2ere gjør, kommenterer nyhetsredaktør i TV 2 Karianne Solbrække.

Saken fortsetter under bildet.

Nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2kan juble over 17. mai-tallene.

Nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2kan juble over 17. mai-tallene. Foto:

Kraftig tilbakegang

Den kraftige oppgangen for TV 2 kommer i kjølvannet av at 1.700 NRK-journalister er i streik. Det har medført at NRKs tradisjonelle 17. mai-sending i år ble redusert til en begrenset sending fra Oslo.

Statskanalens seertall stuper sammenlignet med fjoråret.

I snitt var det 188.000 som fulgte NRKs sending fra nasjonaldagen. Til sammenligning var tallet i 207 467.000 seere, opplyser kanalen.

NRK i streik

NRK-journalistene gikk i streik klokken 1301 tirsdag 15. mai.

– Det har ikke vært reelle forhandlinger. Vi opplever at NRK ikke har rikket seg en tomme gjennom meklingen. NRK misbruker frontfagsmodellen, og bruker den som en absolutt grense, i et forsøk på å kneble de frie forhandlingene. Dette er et forhandlingsklima vi ikke kan godta. NRK sender dermed 1700 journalister ut i streik, sa Richard Aune, leder i Norsk Journalistlag i NRK, til NTB da.

Aune gikk 16. mai ut og anklaget kanalen for å drive streikebryteri for å få 17. mai-sendingen på luften i det hele tatt.

Artikkeltags