Det var på et allmøte i BA 1315 at Anders Nyland varslet de ansatte om avgjørelsen.

Bakgrunnen er denne: I høst sluttet direktør Veslemøy Fredriksen. Da besluttet Amedia å slå de to topplederstillingene i BA sammen, slik at avisen i fremtiden vil få én toppleder.

Gift med jobben

Fredag ble Sigvald Sveinbjørnsson ansatt i stillingen. Anders Nyland vil ikke opplyse om han søkte på jobben.

– Av prinsipp uttaler jeg meg aldri om hva jeg søker eller ikke søker på, sier han.

Nyland har ikke noen videre planer når han forlater avishuset 18. mars.

– Jeg har vært gift med jobben i snart syv år. Nå skal jeg ha en pause og tenke over hva jeg vil satse videre på. Jeg håper det er noen som har bruk for meg, sier han.

Anders Nyland er fra Ski utenfor Oslo.

– Blir du i Bergen?

– Jeg elsker jo Bergen, men jeg er østfra. Hvor jeg havner avhenger av hva jeg finner på å fylle tiden med, sier han.

Store endringer

Under Nylands tid har BA opplevd store endringer. Antall ansatte er drastisk kuttet, og papiropplaget har stupt. Likevel er den avtroppende redaktøren fornøyd:

– Nå går det veldig bra. Vi leverer et meget solid resultat for 2015, og vi åpner 2016 med en god januar. Vi hadde vekst på forrige lesertallsmåling fra MBL, vi har flere abonnenter enn vi hadde på samme tid i fjor, og innføringen av BA pluss har vært vellykket. Vi runder om ikke lenge 6.000 AID-brukere. Dermed er dette et veldig godt tidspunkt å gi seg på for min del – jeg vet at BA er godt posisjonert til å klare seg bra i tiden som kommer, sier Nyland.

BT-kommentator blir ny toppsjef

Sigvald Sveinbjørnsson (35) er ansatt som ansvarlig redaktør og daglig leder i Bergensavisen.

35-åringen har i knapt to år vært kommentator i Bergens Tidende.

Før det har han vært redaktør i Digi, IT-bransjens TU Media-eide nettavis fra 2011. Han kom da fra stillingen som nyhetsredaktør i NA24, som er deleid av Bergens Tidende (BT).

Sveinbjørnsson er gift og har barn. Han tiltrer i stillingen 15. mai.

– Sigvald har bred og relevant erfaring, ikke minst innenfor det digitale. Han har i tidligere jobber vist både kommersiell og redaksjonell teft, og beskrives som visjonær, gjennomføringssterk, og en tydelig og inspirerende leder. Vi er glad for å ha fått Sigvald på laget, og jeg er sikker på at han har mye å tilføre både Bergensavisen og Amedia, sier styreleder i BA, Mari Velsand, i en pressemelding.

– Spennende visjoner

Kjell-Erik Mikkelsen vil bli konstituert som ansvarlig redaktør fra 19. mars og frem til ny toppleder i Bergensavisen er på plass. Stian Espeland er tillitsvalgt i redaksjonsklubben i BA.

– I Sigvald får BA en digital strateg med samlende lederegenskaper, konkurranseglød og spennende visjoner for BA, både redaksjonelt og kommersielt, sier han.

Espeland vil også benytte anledningen til å takke Anders Nyland for å ha jobbet hardt for BA i nærmere syv år.

– Under Anders sin ledelse har BA oppnådd sterk digital vekst, og han skal ha sin del av æren for at BA har snudd underskudd til overskudd de siste seks regnskapsårene. Anders skal også berømmes for at BA neste sommer flytter til Media City Bergen, for å nevne noe.

Nyland er engasjert i flere nasjonale og internasjonale foreninger i mediesektoren og er i dag styremedlem i World Editors Forum, i International Press Institutes norske avdeling og i Hordaland avis- og medieforening.