Fotball-EM og Sommer-OL kostet TV 2-driften dyrt

Da POrtugals Eder avgjorde EM-finalen i juli i fjor, var TV 2s lommebok blitt langt slankere. FOTO: AP

Da POrtugals Eder avgjorde EM-finalen i juli i fjor, var TV 2s lommebok blitt langt slankere. FOTO: AP

Artikkelen er over 2 år gammel

Fikk et driftsunderskudd på nær 110 millioner i 2016.

DEL

Driften endte på 109,5 millioner kroner i minus, mot et plussresultat på 237,7 millioner året før. Resultatet før skattekostnader ble 63 millioner på plussiden, mot pluss 219 millioner året før.

Inntektene økte, men utgiftene økte mer for TV 2 AS i 2016. Selskapet hadde inntekter på vel 3,9 milliarder kroner, en økning på rundt 200 millioner fra året før.

Samtidig viser utgiftssiden en vekst på en halv milliard kroner og ender på 4 milliarder i 2016. TV 2-styret forklarer utgiftsøkningen med store kostnader knyttet til idrettsarrangementer som fotball-EM og Sommer-OL, samt kostnader relatert til innholdsrettigheter.

Deler av kostnadsveksten blir også begrunnet med avsetninger til omorganiseringer og kutt i staben. Selskapet jobber mer å spare 350 millioner kroner frem til 2020, og påpeker at det gjennom høsten 2016 ble gjort omfattende effektiviserings- og restruktureringstiltak for å nå målet. TV 2 hadde i snitt 839 årsverk i 2016.

Inntektsveksten blir begrunnet med økte brukerinntekter. Annonseinntektene falt med tre prosent fra året før, går det frem av årsberetningen.

Her blir det også påpekt at TV 2 fortsatt vil ha en vesentlig del av inntektene fra reklamemarkedet, og dermed vil være utsatt for svingninger i markedet for annonsering.

Mens TV 2 tapte penger på kanaldriften, endte driftsresultatet for TV 2 samlet, Mediehuset TV 2, på 116 millioner i pluss.

Artikkeltags