TV 2 fortsetter allmennkringkaster med hovedkontor i Bergen

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen (t.v.) og TV2 sjef Olav T. Sandnes på NHO årskonferanse i Oslo.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen (t.v.) og TV2 sjef Olav T. Sandnes på NHO årskonferanse i Oslo. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Hovedkontoret og nyhetsredaksjonen er og forblir i Bergen, sier klubbleder Henrikke Helland.

DEL

Kulturminister Trine Skei Grande og Olav Sandnes, sjefredaktør og konsernsjef i TV2, skriver under avtale mellom TV 2 AS og staten om kommersiell allmennkringkasting onsdag morgen, skriver Kulturdepartementet i en pressemelding.

Avtalen innerbærer at TV2 vil fortsette som kommersiell allmennkringkaster de neste fem årene.

– Dette er først og fremst en stor dag for alle som bryr seg om journalistikk, nyheter og et mediemangfold i Norge, for hele TV 2 og ikke minst alle dem som jobber for TV 2 i Bergen, sier TV-2 sjef Olav Sandnes til BA og fortsetter:

– Jeg skal være såpass lite ydmyk at dette også betyr mye for Bergen, og for de ringvirkningene TV 2 har i byen. Vi har en ambisjon om å fortsette å løfte flere stemmer fra Bergen, sier Sandnes.

Store summer

I utlysningen ble det klart at staten vil kompensere TV-kanalen som får oppdraget med inntil 135 millioner kroner per år i fem år. Totalt kan TV 2 altså få 675 millioner kroner i løpet av avtaleperioden, skriver NTB.

Sandnes kaller pengene de mottar fra staten som en del av avtalen «dekning av merkostnader, som følge av et oppdrag vi påtar oss».

– Det oppdraget handler om områder som typisk ikke er lønnsomme. Vi er jo en kommersiell aktør som tar på oss et ikke-kommersielt oppdrag, og da er det også naturlig at det er en dekning av merkostnader, sier TV2-sjefen til egen kanal.

– Veldig, veldig glad

Søknaden om å få fortsette som kommersiell allmennkringkaster ble levert til departementet i september 2017, men søknadsprosessen har blitt forsinket.

– Det har vært et langt løp og det har sin naturlige forklaring, men i dag er vi først og fremst veldig, veldig glad i TV 2, sier en lettet Sandnes.

Utlysningsteksten inneholdt et eksplisitt krav om at hovedredaksjonen og sentral nyhetsredaksjon skal være lokalisert minst ti mil utenfor Oslo, men TV 2 har argumentert mot dette kravet i sin søknad.

Oppbemanner i Bergen

Detaljene i den ferdigforhandlede avtalen er foreløpig ikke kjent, men klubbleder i TV2, Henrikke Helland, bekrefter overfor BA at hovedkontor og nyhetsredaksjonen fortsatt skal ligge i Bergen.

– Vi er også lovet en oppbemanning i Bergen. Nå får vi en tryggere ramme rundt det redaksjonelle innholdet, sier Helland, som foreløpig ikke har tall på hvor mange nye arbeidsplasser som legges til byen.

Dette bekrefter også TV 2-sjefen:

– Vi kommer til å ansette flere journalister i forbindelse med denne avtalen, sier Sandnes.

– Ulidelig lang prosess

Helland er veldig lettet og glad over at avtalen endelig er på plass.

– Dette vil være en garantist for at vi fortsatt skal drive med redaksjonelt innhold, og sikrer kontinuitet. Det er viktig for oss som jobber i TV2 at forpliktelsen som allmennkringkaster ligger i bunn, sier Helland.

Klubben har, ifølge Helland, vært involvert på ulikt vis gjennom forhandlingene.

– For oss har det viktigste vært å trygge arbeidsplasser og bevare distriktskontor. Det føles utrolig godt at det landes nå, sier Helland, og avslutter:

– Det har vært en ulidelig lang prosess.

Onsdag formiddag stiller kulturdepartementet og TV 2 til en pressekonferanse i Medielandsbyen i Bergen.

Artikkeltags