TV 2 kan måtte flytte ansatte til Bergen

TV 2-sjef Olav T. Sandnes.

TV 2-sjef Olav T. Sandnes. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

TV 2 er eneste søker på oppdraget som kommersiell allmennkringkaster, men utlysningsteksten kan tvinge dem til å flytte blant annet nyhetsredaktøren til Bergen.

DEL

I september leverte TV 2 sin søknad om å bli kommersiell allmennkringkaster. Utlysningsteksten inneholdt et eksplisitt krav om at hovedredaksjonen og sentral nyhetsredaksjon skal være lokalisert minst ti mil utenfor Oslo, men kanalen argumenterer på flere punkter mot dette kravet i sin søknad, skriver Kampanje.

Blant annet ønsker TV 2 at nyhets- og aktualitetsredaktør Karianne Solbrække, skal ha delt arbeidssted mellom Bergen og Oslo.

– Jeg har et stort ansvarsområde i TV 2 som nyhets- og aktualitetsredaktør. I min portefølje har jeg både 18.30- og 21-nyhetene, «God morgen Norge», «Vårt lille land», «Dokument 2», og hele Nyhetskanalen, som ikke er en del av allmennkringkasteroppdraget, og tv2.no, forklarer Solbrække til Kampanje, og opplyser at kanalen er i dialog med Kulturdepartementet.

Kampanje har gjennomgått deler av søknadsteksten til TV 2 og melder at kanalen blant annet ønsker en avgrensing av begrepet «redaksjonelt ansatte».

– Kravet om at majoriteten av redaksjonelt ansatte skal ha arbeidssted ved henholdsvis hovedredaksjon og sentral nyhetsredaksjon er nytt i forhold til tidligere krav. Det må derfor foretas en avgrensning av redaksjonelt ansatte i forhold til andre ansatte, heter det i søknaden til TV 2.

Sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2, Olav T. Sandnes, påpeker at flertallet av TV 2s arbeidere er lokalisert i Bergen.

– De kravene som ligger der, ønsker vi å oppfylle. Det er vår klare intensjon når vi søker, sier han til Kampanje.

Artikkeltags