Det er journalist Per Asle Rustad som har spurt Winger om å lete etter savnede Dung Tran Larsen. Winger skal også lete etter Trine Frantzen. De har vært forsvunnet i henholdsvis syv og ti år.

Winger møter BA der han bor i Bergen, på Hotel Bristol. Ifølge Winger skal de lage en nettbasert TV-serie som kommer ut til høsten om hans evner som klarsynt.

PÅ EN KIRKEGÅRD

Han mener at Dung ligger begravd på en kirkegård her i Bergen. Han bekrefter at han har sett hvilken kirkegård det gjelder, og at han har gitt politiet i Bergen beskjed om nettopp dette.

– Men noe mer om dette vil jeg ikke si, det er en sak under etterforskning og det være opp til politiet å kommentere, sier Winger til BA.

– Hvordan ser du dette?

– Jeg opplever andres minner som mine egne.

– Hvordan opplevde du det konkret i denne saken, var det belastende?

– Det vil jeg ikke gå inn på.

– Mer generelt, hvordan er det å oppleve andres minner?

– Man opplever det som er skjedd med dem, som om det skjer med meg. Er de fastklemt eller offer for knivstikk føler jeg det som de gjorde. Etterpå er man sliten, sier Winger.

ET HELT TEAM

Han har med seg sin kone Siv-Jeanette Winger, en som filmer alt som skjer, og en kar som heter Torstein Røyne. Sistnevnte forsker etter eget sigende på klarsynte.

Winger sier til BA at han håper politiet sjekker ut tipset han har gitt om Dung.

– Men dersom hun er død, hvordan kan du «koble deg på» hennes minner og følelser?

– Energi forsvinner ikke, og det er vitenskapelig bevist, er det ikke, spør Winger retorisk.

SETTER POLITIET I ET DILEMMA

Gunnar Tjomlid, som står bak skeptikerbloggen «Saksynt» på Nettavisen, sier at det finnes utallige saker hvor klarsynte bare har villedet politiet og kastet bort deres tid. Han har ingen eksempler på at tips fra klarsynte har oppklart noen saker.

Likevel mener han at politiet bør sjekke ut tipset til Winger.

– De må vel nesten det, ettersom de ikke kan vite hvor han har informasjonen fra. Selv om han sier at det kommer fra et «syn», kan det jo ha kommet på et annet vis. Slik setter de såkalte klarsynte politiet i et dilemma, der de er «damned if you do, og damned if you don't», sier Tjomlid til BA.

Han mener at dersom man visste at Winger hadde informasjonen fra et «syn», så burde ikke politiet kaste bort ressurser på det.

– Men vi vet ikke om han har fått eller kjøpt informasjon som faktisk er korrekt, og bruker det for å markedsføre seg selv ved å tipse politiet, sier Tjomlid.

– IKKE ALLE ER FLINKE

Michael Winger sier at han forstår alle de som ikke tror på han.

– Du må oppleve dette selv, sier Winger.

– Men det har vært tre klarsynte inne i Dung-etterforskningen før deg, uten resultat. Hva tenker du det?

– Det finnes klarsynte, men flertallet er ikke så flinke og det er ødeleggende, sier han.

Winger sier også at om han har tolket det han sett rett, er man ikke langt unna en oppklaring av saken.

SKAL PÅ TUR MED SALVESEN

Tidligere i dag sa politiinspektør Tore Salvesen til BA at han ikke har råd til å si nei når noen vil hjelpe til med etterforskningen av Dung-saken.

Han har hatt kontakt med Winger de siste dagene. I morgen (lørdag) skal de ut på kirkegåden.

– Det har vi avtalt, så får vi utfra det vi ser der vurdere hva vi skal gjøre videre, sier Salvesen til BA.