Det sier Cecilie Andersen til BA. Moren til den 14 år gamle jenten som de siste månedene har blitt utsatt for grov mobbing og drapstrusler på internett, tok datteren ut av nærskolen hun gikk på tidlig i sommer.

– Det er leit at hun føler at hun ikke har blitt tatt på alvor. Vi har brukt mye tid på denne saken, og forsøkt å finne løsninger for å ivareta elevene hele veien. Vi har vært nødt til å ta beslutninger etter råd fra politiet, sier rektor ved Olsvik skole, Rune Golf.

LES OGSÅ:12 jenter har anmeldt trusler

Mobbevedtak ble innført

BA møter en ydmyk og berørt rektor på hans kontor mandag formiddag. Etter å ha lest dagens oppslag, forteller han at han har tenkt mye på jenten og at han håper at det blir en ende på saken raskest mulig.

– Jeg håper inderlig at de finner de som står bak dette, slik at hun får fred. Dette berører meg, og jeg er lei meg på hele familiens vegne, sier Golf.

Samme dag som skoleledelsen fikk høre om de første truslene, ble det innført mobbevedtak om elevens psykososiale miljø, forteller rektoren og sier videre at det har vært flere dilemma i denne saken:

– Det som har vært vanskelig for oss, er at det er hendelser som ligger utenfor skoletid. Så det er mye her vi ikke har hatt mulighet til å ta tak i. Det vi jobber med er å gjøre elevene våre sterke nok til å stå opp mot mobbing, men også at de ikke gjør slike handlinger på internett, sier Rune Golf.

Opplevde at saken ble dysset ned

– Vi kontaktet skolen samtidig som vi anmeldte de første truslene i begynnelsen av juni. Vi opplever at skolen viser forståelse, men jeg føler i ettertid at de ikke tar meg på alvor. De forstår ikke hvor alvorlig situasjonen er, sier Andersen til BA.

Trebarnsmoren ønsket at skoleledelsen skulle informere datterens klasse om hva som faktisk hadde skjedd, slik at saken kom frem i lyset, og man kunne stoppe det. I stedet opplevde hun at saken ble dysset ned.

– Vi ønsket at de skulle fortelle det slik det var, at vår datter ble utsatt for drapstrulser, at noen ber henne om å ta sitt eget liv. Vi ville at elevene skulle få vite at politiet jobbet med saken, og vi ville at alle skulle bli oppfordret til å fortelle det til en voksen dersom de visste noe om alt dette, sier Andersen.

Datteren ønsket ikke å gå på skolen dersom hun ikke følte seg trygg, og at de andre elevene passet på henne.

FYFAEN alle er lei av deg. Kan du ikke bare skifte skole?? FYFAEN blir kvalm av det stygge trynet ditt, fuckings hore. Ingen liker deg!! Hvorfor ble du født då?? Din jævel

- I stedet så fortalte de i klassen at min datter hadde vært utsatt for noe grusomt, politiet er på saken, ta vare på henne. Det gjorde jo ikke hverdagen noe lettere for jentungen, og i det store og det hele følte jeg at jeg ikke kom noen vei med skolen. Derfor bestemte vi oss for å ta henne ut derfra, sier Andersen.

Flere foreldre er bekymret

Rektor Golf forteller at de hele veien har rådført seg med politiet.

– Vi har vært opptatt av å gjøre det som er mest klokt og hensiktsmessig. Politiet var tydelig på at vi måtte være tilbakeholden med informasjon, fordi det kunne skade etterforskningen, sier rektor Golf.

Han forteller at de etter dagens BA-oppslag har fått flere telefoner fra foreldre som er bekymret.

– Kan foreldre ha tillit til at barna deres blir ivaretatt på skolen?

– Det kan de absolutt.

Etter det BA kjenner til, har foreldre til elever ved Olsvik skole mandag mottatt et brev fra rektor Rune Golf. Her oppfordrer han blant annet elevene til å snakke med voksne om det som har skjedd den siste tiden.

– Skal stå til ansvar for det vi gjør

– Ledelser på skoler som åpenbart ikke gjør jobben sin, burde heller ikke ha jobben sin, og det mener jeg er et helt åpenbart poeng, sa kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i TV2s duell om mobbing søndag kveld.

Rektor ved Oslvik skole forteller at han og resten av skoleledelsen føler de har gjort jobben sin, men han er enig i kunnskapsministerens uttalelser:

– Dersom jeg ikke var i stand til å gripe tak i mobbesaker, har jeg ingenting i denne stolen å gjøre. For vi skal stå til ansvar for det vi gjør, men hvordan vi skal stå til ansvar kan diskuteres. Jeg føler meg i hvert fall trygg på at vi har gjort det vi har hatt muligheten til å gjøre. Nå skal vi jobbe videre med at elevene på skolen skal ha det bra.

– Føler du at dere håndterte situasjonen godt nok?

–  Jeg skulle ønske at saken ble oppklart raskere. Våre intensjoner har hele tiden vært å hjelpe 14-åringen i sin fortvilelse.

DØ!! JÆVLA FITTE HORE INGEN LIKER DEG KAN DU IKKE BARE FORSTÅ DET! BORTSKJEMTE FEIGE LILLE DRITTUNGE. BARE DØ

MOT-skole

14-åringen går nå på en annen skole et annet sted i Bergen.

- Jeg er forbannet på skolen. De var ikke der for oss da vi trengte dem. Den eneste ved skolen som har vært en støtte for min datter, er en av lederne i MOT, sier Andersen.

Rektor ved Olsvik skole bekrefter at de har et tett samarbeid med MOT. For øyeblikket har de imidlertid en pause, da MOT-informatøren som har vært knyttet til skolen, har gått over i ny jobb.

- Tror du denne saken kunne vært løst tidligere dersom skolen hadde tatt dere på alvor?

- Ja. Det tror jeg. Hvis det viser seg at elever på skolen er involvert, så tror jeg det kunne vært stoppet tidligere dersom ledelsen umiddelbart hadde tatt saken på alvor og involvert seg tungt, sier Cecilie Andersen.

Ble informert om at sønnen mottok trusler

En mor tok kontakt med BA etter å ha lest dagens oppslag. Hennes sønn (15) har også mottatt drapstrusler over lengre tid.

Saken ble anmeldt 18. august, etter at Cecilie Andersen tok kontakt med henne og informerte om at navnet til hennes sønn var nevnt i flere gruppesamtaler på Facebook i en ukes tid.

– Først ble jeg sjokkert, så ble jeg redd, lei meg og rasende på en og samme tid.

Moren til den 15 år gamle gutten forteller at det har blitt opprettet flere profiler i sønnens navn, som også er en del av det samme ungdomskoret som Cecilie Andersens datter.

– Vi har sett oss nødt til å følge ham rundt omkring. Politiet har også vært i området under en øving, da han ble truet med å drepes der samme kveld. I meldingene han har fått, står det at han skal drepes både her og der, forteller hun.

Skal fan meg drepe hun og deg samtidig!!! NN HAR HATT SEG MED MEG!! OG DU MED MIN KJÆRESTE VI SKAL DREPE DERE ALLE TRE!!!

 

– Han sier de ikke kommer til å gjøre ham noe

Guttens (15) mor sier hun var i kontakt med skolen rett etter at hun fikk vite om meldingene sønnen hadde mottatt.

– Jeg viste de utskrift av meldingene han hadde fått, og de ble sjokkerte. Nå vet jeg at de har ekstra med folk ute i friminuttene for å følge godt med.

– Har du tillit til skolen?

– Vil ikke påstå at de har gjort det i forhold til jenten som har vært grovt utsatt. Men vi har blitt godt hørt og har god kontakt med avdelingsleder på skolen. Jeg forventer at de tar vare på barnet mitt, forteller moren.

– Hva sier sønnen din om denne saken?

– Han sier de ikke kommer til å gjøre ham noe, og at det bare er noen drittunger og idioter, sier hun.

I flere av meldingene sønnen hennes har mottatt, har det tydelig fremkommet at avsenderen eller avsenderne vet mye om 15-åringen, familien, interesser og hvor han ofte befinner seg.