Statsminister Erna Solberg har lest den rystende mobbesaken fra Bergen vest. Hun karakteriserer Cecilie Andersens historie som «voldsom».

– Ingen barn skal utsettes for dette. Dette må oppleves helt grusomt både for mor og datter, sier Solberg til BA.

Må snakke med barna

Statsministeren understreker viktigheten av at voksne snakker med sine barn om hvordan man skal oppføre seg mot andre.

– Både vi som foreldre, men også skolen, må sørge for at våre barn lærer hva som er akseptabel oppførsel. Nå er det i tillegg viktig at politiet gjør jobben sin. Denne saken viser at vi må ta på alvor hvordan nettet åpner for en annerledes og brutal mobbing vi ikke har sett tidligere, sier statsministeren.

– Har politiet nok og riktig kompetanse til å stoppe denne typen mobbing?

– Det kan nok helt sikkert være kompetanseutfordringer i denne typen saker. Når vi nå oppbemanner politiet, er det viktig at vi samtidig sørger for at de får økt kompetanse i forhold til ny kriminalitet.

Viktig at de sto frem

Hun sier hun har sluttet å la seg overraske over hvor stygge mennesker kan være mot hverandre.

– Men denne saken var veldig grov, og den virker til å være systematisk over lang tid. Dessverre er det sånn at jeg har sett mye grovt i anonymitetens navn.

Statsminsteren minner om at slettmeg.no er riktig sted for dem som blir utsatt for identitestyveri eller nettmobbing å henvende seg.

– Det er viktig at denne familien har stått frem med sin historie. Det kan forhåpentligvis bidra til at noen tenker seg om. Dessuten vil jeg be denne 14-åringen om å fatte mot, og så håper jeg hun har gode mennesker som stiller opp for henne, sier Erna Solberg til BA.

Overveldet over responsen

Cecilie Andersen har hatt en meget spesiell dag. Etter at hun fortalte sin historie i BA mandag om hvordan datteren har levd med alvorlige drapstrusler og grov netthets de siste tre månedene, har telefonen glødet hjemme hos henne.

– Jeg er helt overveldet. Det koker i alle kanaler. Jeg klarer ikke svare på alle henvendelser fra presse og privatpersoner. Alt går tomt for strøm for meg her, ler Andersen.

Mandag har vært en hektisk dag som hun beskriver som både god og vond.

– Jeg setter enormt stor pris på all den støtten vår familie nå får. Samtidig er det trist å vite at så mange andre har vært utsatt for trusler og trakassering i denne saken. Mange har også fortalt meg egne historier om ting de har opplevd, og det er mye vondt.

I tillegg til støtteerklæringer og gode ord, har mange sagt at de ønsker å bidra til å øke dusøren i saken. Dessuten er det flere som har tilbudt seg å forsøke å spore opp avsenderne av truslene.

– Nå har politiet sagt at de skal gjøre det de kan for å løse denne  saken, og det må jeg tro dem på. Jeg bare håper de får de ressursene de trenger for å gjøre jobbe sin, sier Andersen til BA.

Får ingen navn

Selv om flere har spurt Andersen etter navn på mistenkte i saken, står hun fortsatt fjellstøtt på at hun ikke er interessert i en heksejakt.

– Folk må tenke seg godt om. Disse barna har også foreldre, og det kan være meg og deg en annen gang. Og før vi har navnene bekreftet, så ønsker vi ikke å spekulere i hvem det er, sier Andersen.

BA kunne tidligere mandag fortelle at det er 12 andre ungdommer som har anmeldt lignende trusler som Andersens datter har mottatt.

– Det er helt fantastisk at de har tatt belastningen med å anmelde sakene, samtidig som jeg er lei meg for det de har opplevd, sier Andersen.

På vei opp igjen

Etter at hun la ut det sterke Facebook-innlegget lørdag kveld, har det vært helt stille fra de som sender trusler.

– Alle falske profiler er helt borte, og vi har ikke hørt et pip siden meldingen min ble lagt ut. Jeg håper inderlig at vi nærmer oss en løsning på saken nå.

Hun beskriver meldingen, som nå er delt omkring 11 000 ganger, som et siste desperat skrik om hjelp.

– Vi har vært i helvete, og da vi var der nede, var vi helt alene. Nå føler jeg meg trygg på at vi på veien opp igjen har masse god støtte. Vi kjenner på en godhet der ute som er helt unik. Både kjente og ukjente sender oss fantastiske støttemeldinger, og det gjør dette lettere å bære. Jeg er egentlig helt målløs over all støtten vi har fått. Den viser at det er noe godt i all dritten, og det gir meg et håp om at vi skal komme styrket ut av dette, sier Andersen, før hun legger til:

– Nå føler jeg at dette har snudd. Nå er det ingen som har makt over livene våre lengre!