Dette sier Katrine Olsen Gillerdalen i Odinstiftelsen, som driver med forebyggende arbeid mot mobbing, og legger til:

– Dette er ikke den første historien jeg leser om nettrusler, det aner meg at det ikke blir den siste.

Får daglig henvendelser fra foreldre

Stiftelsen ble opprettet av Gillerdalen og to andre mødre etter VGs reportasje om sønnen Odin Olsen Andersgård (13), som tok sitt eget liv i mars 2014, etter å ha blitt mobbet i mange år.

Få dager etter at sønnen Odin døde, bestemte hun seg for å jobbe mot mobbing, og bistå foreldre og barn som opplever mobbing i skolen. Gillerdalen forteller at de daglig får henvendelser fra foreldre som trenger råd.

Opplæringslova:

§ 9a-1.Generelle krav
Alle elevar i grunnskolar og vidaregåande skolar har rett til eit godt fysisk og psykososialt miljø som fremjar helse, trivsel og læring.

Kilde: lovdata.no

– Det er beintøft å jobbe med dette. Man får servert mange tunge og forferdelige historier. Det er så mange barn som ikke tør si ifra lenger, fordi det er mange voksne som ikke har trodd de før, sier hun.

– Det gjør vondt helt inn i hjertet

Katrine forteller at hun har gråten i halsen, og at hun kjenner til den frykten Cecilie Andersen, moren til jenten som har blitt drapstruet og terrorisert i tre måneder.

– Som hun sier, så kommer nok ikke avsenderne til å skade datteren hennes. Spørsmålet er mer hvor lenge datteren hennes holder ut. Det gjør vondt helt inn i hjertet, sier hun.

Hun vil gi all ære til moren til 14-åringen som blir truet på livet via sosiale medier.

– Jeg vet dette koster mye for henne. Men hun må bare vite at dette åpner opp for veldig mange andre. Nå må politiet finne ut av hvem avsenderne er. Det er snakk om et barneliv, og ikke dårlige karakterer en kort periode, sier Gillerdalen.

Hun mener at også politikerne må handle, og at det nå er på tide å styrke barns rettigheter.

– Slik som de meldingene datteren hennes har fått, har jeg sett at barn ned i 9 års alderen har mottatt. Det hjelper ikke å flytte barn som blir mobbet og truet på nett, for de blir hengt ut i et helt samfunn. Og netthetsen vil følge de videre til andre skoler og andre bosteder, sier Odins mor.

Katrine Olsen Gillerdalen råder foreldre til å snakke åpent og ærlig med sine barn om mobbing og nettvett.

– Vi må bare fortelle dem at det ikke er greit å holde på slik. For barn vil teste grenser, og det er dét vi voksne må hjelpe de med.