Møhlenpris ikke klar før oktober

Møhlenpris skole er i elendig forfatning.

Møhlenpris skole er i elendig forfatning. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Også Nattland blir forsinket.

DEL

Paviljongene til både Møhlenpris og Nattland skoler blir forsinket og vil ikke bli klar til skolestart i august. Det melder Bergen kommune i en pressemelding onsdag ettermiddag.

  • Nyheter

– Årsaken ligger i leveringstid hos leverandørene. Vi gjør alt vi kan for å få dette på plass, men dette tar lenger tid enn vi ønsker, sier byrådsleder Monica Mæland.

FORSTÅR FRUSTRASJONEN

Byrådslederen sier det er flere forhold som gjør at anskaffelsen av brakkene tar lenger tid enn forventet og ønskelig.

– Jeg forstår frustrasjonen til foreldre, lærere og elever, men vi må forholde oss til et omfattende anskaffelsesregelverk og leverandørenes kapasitet, sier Mæland i pressemeldingen.

Tilbudsfristen for paviljongene på Møhlenpris skole gikk ut 10. mai. Kommunen har gjennomgått tilbudene. Anskaffelsen ble gjort i dag med en leveringsfrist på 20 uker.

– Først utarbeidet vi konkurransegrunnlaget. Konkurransen må lyses ut og være ute i 30 dager. Når leverandør er valgt, går det en karenstid på ti dager før vi kan inngå avtale. I dag har vi gått til anskaffelse av paviljongene, sier finansbyråd Liv Røssland.

JOBBER PÅ SPRENG

Leveringstiden er et forhold som kommunen ikke var kjent med før tilbudene kom inn. Som tidligere varslet blir også paviljongene på Nattland forsinket til etter skolestart. Størrelsen på denne anskaffelsen er så stor at den må lyses ut i hele EØS.

– Alle jobber på spreng for at vi skal få dette på plass. Vi planlegger for at Møhlenpris skal være innflyttingsklar medio oktober. For begge skolene vil kommunen se på tiltak som ivaretar elevene og lærere best mulig frem til paviljongene står klar. Dette skal skje i nært samarbeid med skolemiljøet, sier finansbyråd Liv Røssland.

MISTILLIT

Til Bergens Tidende sier Arbeiderpartiets skolepolitiske talsmann, Pål Hafstad Thorsen at de nå vurderer mistillitsforslag mot finansbyråd Liv Røssland etter forsinkelsen av brakkene til flere av bergensskolene.

– Byråden sto på bystyrets talerstol for to uker siden og var såre fornøyd med en handlingsplan. Nå ser vi at de ikke klarer å oppfylle den. Det er sterkt beklagelig og lite tillitsvekkende, sier Hafstad Thorsen til BT.no.

Artikkeltags