Mønstrer på Hurtigruten igjen

Nordstjernens siste reis starter 17. mars. Her ligger skipet til kai i Torvik. (Arkivfoto)

Nordstjernens siste reis starter 17. mars. Her ligger skipet til kai i Torvik. (Arkivfoto) Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Denne gangen for å følge verdens eldste hurtigrute, «Nordstjernen», på hennes siste reis.

DEL

MS «Nordstjernen» legger 17. mars ut på sin aller siste reise som hurtigrute. Ferden går fra Kirkenes til Bergen. Når skipet ankommer 22. mars, går det inn i historien som den hurtigruten som har seilt lengst av alle hurtigruteskip.

  • Nyheter

Et filmteam fra NRK skal følge båten hele veien fra Kirkenes til Bergen. Denne gangen er det imidlertid ikke snakk om noen direktesending minutt for minutt – men om en 40 minutter lang dokumentar som vil bli vist i løpet av året.

VIL HA KONTAKT MED PASSASJERER

«Underveis skal vi tegne et bilde av båtens historie, passasjerene som alltid kommer tilbake og mannskapet som har båten kjær», melder NRK Nordland.

NRK ønsker også å komme i kontakt med folk som har reist med båten, og en eller flere ganger brukt kameraet ivrig. Spesielt de første tre tiårene er interessante, heter det.

«Nordstjernen» ble bestilt av Det Bergenske Dampskibsselskap og bygget ved Blohm & Voss i Hamburg i 1956. Båten har plass til 400 passasjerer og har 149 køyeplasser. Da båten passerte 50 år i 2006, hadde den seilt en distanse som tilsvarer 150 runder rundt jorden.

NESTEN UTSOLGT

Mange av dem som elsker å reise med hurtigruten skal få med seg den siste turen i mars, ifølge NRK.no: Allerede nå er nesten alle lugarene utsolgt, noe som er uvanlig for årstiden å være.

Etter NRKs seersuksess med «Hurtigruten, minutt for minutt», laget BA sin egen versjon, nemlig «Beffen, sekund for sekund».

Artikkeltags