Gå til sidens hovedinnhold

– Mor kastet sønn (3) ned i sofa så lårbeinet brakk

Artikkelen er over 7 år gammel

Da den lille gutten havnet på sykehus med brukket lårbein, ble politiet koblet inn.

Nå er tobarnsmoren i 30-årene fra Bergen tiltalt for mishandling av sine to barn.

Politiet fikk tips om den alvorlige saken etter at 3-åringen havnet på sykehus i fjor vinter.

– STERKT OPPHISSET

Ifølge tiltalen skal hun i sterkt opphisset tilstand ha løftet gutten fra gulvet etter en arm samt én eller flere ganger ha kastet eller slengt gutten hardt ned i en sofa, slik at lårbeinet brakk.

Moren har vært avhørt, og på bakgrunn av etterforskningen mener statsadvokaten i Hordaland at hun ved flere anledninger skal ha opptrådt voldelig mot de to mindreårige barna i en periode på ett år, før det endte fryktelig galt.

– TRUET OG KLAPSET BARNA

Ifølge tiltalen skal hun flere ganger ha opptrådt voldsomt og skremmende. Hun skal blant annet ha truet barna med barnevern og politiet, eller at de måtte flytte til sin far.

«Volden har bestått i at hun har slått/klapset barna i ansiktet, hodet, på armene og på baken slik at de fikk smerte, ble skremt og/eller begynte å gråte», heter det i anklagen.

FRATATT OMSORGEN

Kvinnen er etnisk norsk og er tidligere ustraffet. Etter det BA får opplyst har hun ikke lenger den daglige omsorgen for barna etter at politiet opprettet straffesak mot henne.

Kvinnens forsvarer, advokat Jostein Alvheim ønsker ikke å kommentere saken overfor BA, men opplyser at hans klient nekter straffskyld.

Det er satt av to dager til rettssaken mot barnemoren i november.

Strafferammen for vold og trusler mot egne barn er inntil fire års fengsel.