- Én tatt etter trusler mot ungdomsskole

Pressekonferanse i kommunehuset på Askøy.

Pressekonferanse i kommunehuset på Askøy. Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

Alle elevene ved Erdal ungdomsskole ble kroppsvisittert mandag morgen, etter at noen hadde fremsatt trusler mot skolen på videonettstedet YouTube.

DEL

Mandag formiddag ble en person pågrepet og mistenkt for å stå bak videoen som ble lagt ut på Youtube.

Det melder ordfører i Askøy kommune, Knut Hanselmann.

TIPS BA.NO PÅ TELEFON 800 33 044, MMS BAFOTO TIL 2229 ELLER INTERNETT@BA.NO.

- Lørdag kveld fikk politiet et tips om at det var publisert en video på YouTube som inneholdt trusler om en hendelse på Erdal ungdomsskole på Askøy, skriver Gry Benedicte Halseth, informasjonsrådgiver i politiet.

Mandag morgen ble alle elevene visittert før de fikk gå inn på skolen, og politiet har gått igjennom bygget med hund.

DRAMATISK: - Vi er nødt å ta denne trusselen på alvor og vil sette i verk de tiltak som er nødvendig for å unngå at trusselen ble satt ut i live, sier lensmann Odd Dale.

Etter det BA.no erfarer skal det dreie seg om en video med referanser til skolemassakren i Jokela i Finland.

- Det var direkte linker til massakren, koblet med bilde av Erdal ungdomsskole og trusler mot skolen. Det er klart dette blir opplevd som dramatisk, sier Hanselmann.

IP-adressen stammer fra en datamaskin i Askøy kommune.Ifølge Hanselmann er det mellom 2500 og 3000 datamaskiner i kommunen. Disse blir nå gjennomsøkt i håp om å finne ut hvem som har fremsatt trusselen mot skolen.

SKAP BLIR GJENNOMSØKT: Elever, lærere og skolesjef bistår nå politiet i dette arbeidet. Etter det BA kjenner til vil alle skapene bli gjennomsøkt og skapene til elever som eventuelt ikke er på skolen i dag, vil bli brutt opp.

Hanselmann sier til BA.no at det har vært en spent situasjon i kommunen siden truslene ble kjent i helgen, men at situasjonen er under kontroll.

- Det hersker ingen panikk ved skolen og alle elevene har oppført seg eksemplariske i forhold til situasjonen, sier ordføreren.

Han forteller at flere foreldre har ringt til skolen og vært bekymret, men ordføreren beroliger sine Askøy-beboere.

- Det er ingen grunn til bekymring slik situasjonen er nå, og vi er svært opptatt av å berolige dem med dette, seier Hanselmann.

BER VEDKOMMENDE MELDE SEG: Han karakteriserer trusselen som en "usedvanlig dårlig spøk" og ber vedkommende som står bak om å melde seg snarest.

- Jo raskere vedkommende står frem, jo bedre, for vi vil finne det ut til slutt. Vi vil gjerne ha dette ut av veien så fort som mulig, slik at vi kan få avblåst alle aksjoner, sier Hanselmann.

Uavhjengig om vedkommende som står bak, blir tatt i dag, blir det ingen vanlig dag for elevene på Erdal ungdomsskole.

- Det blir ikke mye undervisning i dag, sier Hanselmann, som opplyser at skolehelsetjenesten også er koblet inn for å gi elevene eventuell psykososial støtte.

Artikkeltags