Nå blir det dyrere å parkere i Bergen sentrum

Fra og med mandag blir det dyrere å parkere i Bergen sentrum. ARKIVFOTO: VIDAR LANGELAND

Fra og med mandag blir det dyrere å parkere i Bergen sentrum. ARKIVFOTO: VIDAR LANGELAND

Artikkelen er over 2 år gammel

Fra mandag blir avgiften for gateparkering i sentrum skrudd opp. Samtidig blir avgiftstiden forlenget frem til klokken 2300 alle dager unntatt søndag.

DEL

Sykkel VM-tilbud: Få to uker med BA levert hjem gratis

Endringen trer i kraft mandag 2. mars. Det melder Bergen kommune på sine nettsider.

Parkeringsavgiften økes med ti prosent. I tillegg blir avgiftstiden utvidet frem til klokken 23 alle dager unntatt søndager og hellidager.

BA har tidligere skrevet om at dagens parkeringstider i sentrumssonen har vært uforandret siden 1989.

Dagens ordning er slik at man betaler avgift fra klokken 08 til 17 på hverdager og fra klokken 08 til 10 på lørdager.

– Vi er spesielt opptatt av å endre avgiftstiden på lørdag da mange spekulerer i stå gratis hele dagen. Det er ikke det som er hensikten. Disse p-plassene skal brukes til kunder i butikkene, ikke av folk som bor eller jobber i sentrum, sa byråd Henning Warloe (H) til BA da forslaget om å utvide til klokken 23 ble kjent i fjor.

Det er verdt å merke seg at endringene ikke gjelder for området Møhlenpris. Også deler av Nordnes og hele Sandviken går fri.

Området ringet inn med rødt vil få utvidet avgiftsparkering til klokken 23 alle dager unntatt søndag og helligdager. Det blir også dyrere å parkere.

Området ringet inn med rødt vil få utvidet avgiftsparkering til klokken 23 alle dager unntatt søndag og helligdager. Det blir også dyrere å parkere. Foto:

Artikkeltags