Nå kan foreldrene ta mobil-kontroll

FORNØYD:  -Det er fint å ha kontrollen på at verken telefonselgere eller andre uvedkommende ringer døtrene mine, sier Ingse Nordstrand Møen. Her sammen med Johanna Fredrikke (11) og Oda Kristense (8). De har vært testfamilie for Bipper.

FORNØYD: -Det er fint å ha kontrollen på at verken telefonselgere eller andre uvedkommende ringer døtrene mine, sier Ingse Nordstrand Møen. Her sammen med Johanna Fredrikke (11) og Oda Kristense (8). De har vært testfamilie for Bipper. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Onsdag lanseres Bipper - en mobil-løsning som gir foreldrene kontroll over mobilbruken til barna mellom 6 og 14 år.

DEL

– Det er helt uvirkelig at dagen endelig har kommet, sier Silje Vallestad.

Drøyt tre år er gått siden trebarnsmoren stiftet selskapet Bipper. I juni i fjor inngikk de samarbeid med Tele2. I dag lanseres trygghetsløsningen for barnemobiler.

  • Nyheter

TILBAKE TIL KONTROLL

Barn får egen mobiltelefon ved stadig yngre alder. I dag har 90 prosent av norske 10-åringer egen mobiltelefon og det er ikke lenger uvanlig at førsteklassinger har egen mobil. Konseptet er utviklet for foreldre som ikke er fornøyd med å gi poden en mobil med kontantkort.

Gjennom en personlig nettside kan foreldre enkelt administrere barnets kontakter, hvor mye og når på døgnet mobiltelefonen kan benyttes, samt lokalisere i hvilket område telefonen befinner seg i.

– Egentlig er det ikke noe nytt i dette, men rett og slett et steg tilbake til da jeg var ung og fasttelefonen sto i stuen, sier Vallestad, som har jobbet med løsningen i flere år.

VERDENSNYHET

Hun gleder seg nå over lansering sammen med Tele2.

– Mange foreldre ønsker at barna har en mobil de kan kontaktes på, men ingen har tidligere tilbudt en slik pakke for trygg mobilbruk for barn, sier hun.

Selve produktet er et lite simkort som ligger under det vanlige simkortet. Kortet er knyttet opp mot en nettside, hvor foreldrene kan gjøre innstillinger på bruken.

Artikkeltags