I gatene bak Torgallmenningen forberedes det nå kokende uteliv. Ett av stedene som skal sørge for et helt nytt alternativ innen utelivskulturen i Bergen, er Klubb Kok som åpner dørene med storstilt åpningsfest 16. august. Da begynner klubben å koke med blant annet Fl3X, Dj Girson, HKON og selveste Lars Vaular som byr på konserter, og setter stemningen og gir et innblikk i hva man kan vente av det nye konseptet.

KULTURKLUBBING

Bak ideen står Vågard Unstad og Andreas Knoph. Unstad er markedssjef for klubben, og skildrer Klubb Kok som et kultursted med rytmisk musikk spesialtilpasset klubber. VIP-stilen, som har regjert i lokalene tidligere, skal vekk. Motivasjonen har vært å få på plass noe som har manglet i byen: Ekte klubbkultur.

– Det her blir stedet for alle som er interesserte i litt mer enn bare fylla; for dem som vil oppleve noe når de går ut, sier Unstad som også er kjent fra rapgruppen A-Laget.

Med plass til over 300 mennesker blir dette en av Bergens største nattklubber. Her har de også fått på plass det Unstad beskriver som et av Norges beste anlegg, og det vil blir det arrangeres konserter, DJ-sett og kunstutstillinger.

– Ellers blir det mye rendyrket elektronisk musikk, sier Unstad som er klar på at stedet blir et kultursted.

NYTT STUDENTSTED

Scotsman kan nå tilby to nye konsepter, da de har splittet stedet opp i Scotsman «Sports Bar» i underetasjen, og «Studenten» i hovedetasjen. Førstnevnte åpnet til årets fotball-VM, og er en rendyrket sportsbar med muligheter for å dele opp lokalet til ulike grupperinger og kamper. Sistnevnte åpner søndag, timet for å stå klart til å ta imot de mange studentene som da tar fatt høstens fadderuke. Her er det nemlig studentene som er målgruppen.

– Studenten blir et sosialt studentsted med biljard og shuffleboard, der man gjerne kan komme tidlig, sier barsjef og driftsansvarlig Christer Ludvigsen.

Scotsman er et av utestedene underlagt Bergen servering, som allerede driver studentstedene Kaos, Tidi og Lille.

– Med Studenten blir det nå et firkløver med lignende tilbud. Det som blir litt spesielt her at det fremdeles vil være en del TV-skjermer slik at det er muligheter for å vise kamper her også.

– PLASS TIL FLERE

Ludvigsen tror ikke markedet for studentrettede uteplasser i Bergen er mettet.

– Med de tre vi allerede har vi merket at det er plass til flere. Her i strøket er det ikke så mye studenttilbud heller. Bergen tåler å få litt flere studentsteder, så vi satser på at dette går veldig fint, sier en optimistisk Lydvigsen før fadderukens pangstart.

I høst åpner også utestedet «Muskedunder», som er rettet mot de fra 23 år og oppover. Det retter seg ikke hovedsakelig mot studenter, men vil ha et mer spisset utvalg av godt øl og cocktailer, forteller medeier Joar Nicolaysen Høvik.

– Det vil også ha en fin bakgård, og en underetasje med to shuffleboard. Det vil være et ganske lite sted, forteller han.