I slutten av august feiret ungdommene i Jonsvollsgate to måneders jubileum for okkupasjonen av et gammelt frisørloft i Jonsvollskvartalet. Tidlig i sommer tok seks ungdommene seg inn i boligen, og har bodd der siden. Nå skal de ut.

INGEN KOMMENTAR

– Jeg kommenterer ikke ulovligheter, sier Ole Jan Strønen, eier av Jonsvollsgate 8. Faktisk er hele kvartalet Strønen eier på listen over boliger i Bergen som Boligaksjonen mener står tomme. Dermed kan boligene også egne seg for okkupasjon. Ifølge håndboken som Boligaksjonen ga ut til studiestart, regnes Jonsvollskvartalet som et område hvor alle planer står stille. I mellomtiden bør boligene befolkes, i følge Boligaksjonen.

DE SKAL UT

Politiet bekrefter at Strønen leverte inn en anmeldelse til politiet for en ukes tid siden.

– Eier er ikke spesielt fornøyd med å ha boligaksjonistene i hus, og vi vil fjerne dem. Når er ikke bestemt, sier Arne Rønnestad, ordenssjef ved Sentrum politistasjon.

– Vi har jo allerede hentet disse ungdommene to ganger siden de flyttet inn i juni. Da gikk de bare inn igjen. Nå skal vi fjerne dem for godt. Huset kommer til å bli stengt, slik at det blir å regne for et åpenbart innbrudd om de tar seg inn igjen, sier Rønnestad.

OPPTØYER?

Politiet vil bruke tid på å planlegge hvordan de skal fjerne de ulovlige beboerne. Boligaksjonistene vil først få en sjanse til å flytte ut frivillig.

– Frykter dere at det kan bli opptøyer med fastlenking og annet styr fra okkupantenes side?

– Nei, det går nok bra. Stort sett er dette ungdommer som bare er ute etter å markere seg litt. Vi skal ikke ha noe storm i et vannglass her, sier Arne Rønnestad til BA.

Politiet vil bruke de midler som er nødvendige for å få aksjonistene fjernet.

Boligokkupantene i Jonsvollsgaten 8 ønsker foreløpig ikke å kommentere denne saken overfor BA.