Skandaleofre får tilbakebetalt med renter

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) må svare på en rekke spørsmål om trygdeskandalen fra kontrollkomiteen på Stortinget.

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) må svare på en rekke spørsmål om trygdeskandalen fra kontrollkomiteen på Stortinget. Foto:

Av

Personer som feilaktig har måttet betale tilbake penger til Nav, får nå disse pengene igjen med renter, bekrefter arbeids- og sosialministeren.

DEL

– Ved tilbakebetaling får mottakerne tilbake det de tidligere har innbetalt, inkludert eventuelle renter som de har betalt i forbindelse med kravet, skriver statsråd Anniken Hauglie (H).

Opplysningene kommer fram i et svarbrev til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité fra ministeren tirsdag ettermiddag.

– I tillegg får de om lag 5 prosent rente på det de har tilbakebetalt og på eventuelle renter de har måttet betale, skriver Hauglie videre.

Ministeren understreker at dette følger av bestemmelser i Folketrygdloven.

Nav har tidligere opplyst at opp mot 2.400 personer kan ha fått urettmessige krav mot seg etter opphold i andre EØS-land mens de gikk på trygdeytelser. Noen av ofrene for trygdeskandalen har allerede fått tilbakebetalt penger.


Artikkeltags