BA har tidligere skrevet om at flere bygninger i bydelen har blitt offer for tagging med nazistiske og rasistiske symboler.

Denne gang er det Sælen skole og Ortun skole som er blitt rammet. På Sælen er det tagget på flere inngangspartier, vinduer og murvegger. På Ortun skole er det kun tagget på et inngangsparti etter det BA kjenner til.

OPPRØRT: En mor som gikk tur i området i kveld, sier til BA at hun er opprørt over synet som møtte henne på skolene. Hun har selv barn som bor i området, og den ene sønnen hennes skal begynne på Sælen skole til høsten.

– Det er ikke noe koselig å sende gutten på skolen til høsten når slikt som dette skjer. Dette er jo noe som bør tas ned med én gang rett og slett, sier hun.

Ortun skole fikk senest i desember tagget ned vinduer, murer og vegger ved skolen.

Den gang reagerte undervisningsinspektør ved Ortun skole, Lasse Salthella, sterkt på hærverket.

– Dette er det første tilfellet vi har av denne type tagging ved vår skole, men dersom dette fortsetter, må vi vurdere hva vi skal gjøre med det. Vi tar dette alvorlig, men foreløpig ønsker vi ikke å hausse saken opp. Vi vil bare få det fjernet så raskt som mulig, sa han til BA etter episoden.

UKJENT FOR POLITIET: Operasjonsleder Asbjørn Andersen i Hordaland politidistrikt kjenner ikke til det siste hærverket ved Sælen og Ortun, men politiet har tidligere gått hardt ut mot lignende episoder med nazitagging, og sagt at det jobbes aktivt for å bekjempe problemet.

– Det er en del ungdommer i vårt distrikt som har nynazistiske interesser og sympatier. Vi følger med og tar dette på største alvor, sa Arnfinn Grydeland ved Fyllingsdalen politistasjon til Sydvesten i forbindelse med taggingen i Brinken barnehage i november i fjor.

Politiet hadde da en gruppe ungdommer i kikkerten i forhold til saken.