– Sterke mennesker dytter ikke andre ned, de løfter dem opp, sa 8-åringene Emilie, Sofie, Tora Sigrid og Celine i sin appell.

Les også: – Skolen gjør ikke nok for å stoppe og forhindre mobbing

Vil videreføre verdier

Da trenerne for minihåndballgruppen i Fyllingen Håndball skulle planlegge sesong kick off, var det flere oppslag om nett-truslene som har rammet flere unge i Bergen Vest. I lys av mobbesaken bestemte de seg for å ta sterk motstand fra mobbing – og gi mobbing rødt kort.

– Vi tenkte at dette ville være en god mulighet for oss å videreføre verdier og vise solidaritet, sier trener i Fyllingen håndball og én av initiativtakerne, André Clausen.

– Hvem som helst kan bli berørt

Rundt 150 barn, og omtrent tilsvarende antall voksne, hadde møtt opp i Framohallen, og ifølge Clausen har tilbakemeldingene vært overveldende positive:

– Alle er redd for at dette skal ramme sine barn, for det denne saken har vist er at hvem som helst kan bli berørt. Derfor tror jeg dette har blitt tatt så godt i mot, sier Clausen.

Barna har fått lage og tegne hvert et rødt kort, som de viser mobbing. Clausen forteller at dette er for at de skal skape bevissthet rundt temaet og forhindre at det skjer.

– Som idrettslag er det viktig at vi bidrar med å gi gode verdier videre. For også her på håndballbanen er trivsel viktig.

Ikke noe nytt i saken

I helgen gikk politistasjonssjef Tore Salvesen i Bergen vest politidistrikt ut med denne meldingen til mobberne: – Meld dere.

Torsdag forteller Svein Føllesdal, politioverbetjent ved Bergen vest politistasjon, til BA at det ikke er noe nytt i saken.