– Det kom så mange at jeg ikke klarte å telle dem, sier Amilie Hovland (13).

Torsdag kveld samlet flere hundre personer seg ved Olsvik skole for å gå i tog mot mobbing. Mange av barna hadde laget egne plakater der det sto: Mobberne må stoppe, nå!

– Det varmer mitt hjerte at så mange har møtt opp for å gå i tog mot mobbing. Jeg har selv blitt mobbet og vet hvor vondt det er, sa initiativtaker Kari-Mette Knappskog til alle som hadde møtt opp.

14-åring drapstruet

Bakgrunnen for aksjonen er at en 14 år gammel jente har de siste tre månedene blitt drapstruet og terrorisert på det groveste på sosiale medier.

I tillegg viser det seg at 13 andre ungdommer, som kobles til samme miljøet, har politianmeldt drapstrusler. Politiet jobber nå med saken.

Les også: Cecilies datter (14) har blitt drapstruet og terrorisert i tre måneder

– Hva synes du om netthetsen som 14-åringen opplever?

– Det er ikke greit i det hele tatt. Vi foreldre må åpne øynene. Vi må passe på. Det kan være våre barn som mobber. Det vi må huske på, er at dette ikke bare dreier seg om denne enkeltsaken. Det er så mange som blir mobbet. I dag skal vi gå i tog for dem alle, sier Knappskog.

– Sår som aldri gror

Også skolebyråd Jana Midelfart Hoff (H) gikk i toget mot mobbing.

– Dette er noe av det flotteste jeg har vært med på. At et samfunn samler seg så spontant på grunn av en viktig sak, sier hun til BA.

Bildeserie

I tog mot mobbing

Midelfart Hoff sier hun er frustrert over at en så forferdelig sak ikke er oppklart.

– Jeg håper mobberne ser hvor mange som går i tog mot mobbing. Jeg håper de får skikkelig dårlig samvittighet og at de skjønner at de må forandre seg, sier Lea Slettebakken. Sammen med lillesøster Oda (9) har de reist fra Bjorøy for å delta i aksjonen. Begge hadde på seg svarte T-skjorter der det sto: Mobbing er et troll, får det lys på seg, sprekker det.

– Jeg hater mobbing. Det gjør at folk får vondt og sår inni seg som aldri gror, sier niåringen alvorlig.

Også mor til 14-åringen, Cecilie Andersen, gikk i toget. Mange kom bort til henne og ga henne en klem.

– Det er helt fantastisk at så mange går i tog mot mobbing. Jeg har ikke ord, sier hun rørt.

Les også: Emilie (22) mottok drapstrusler