Mandag fortalte BA om Cecilie Andersens datter (14) som de siste tre måneder har opplevd å bli terrorisert på det groveste på sosiale medier. Nå viser det seg at 12 jenter som kobles til samme miljø har politianmeldt drapstrusler.

Les også: Etterlyser bedre foreldreopplæring 

Emilie Gundersen er en av dem som har fått flere drapstrusler via sosiale medier.

– Det startet vel for tre uker siden. Jeg fikk en melding via Instagram Direct der det sto: «Jeg skal drepe deg på Søreide». Jeg bor jo på Søreide, så jeg synes det var litt ekkelt. Jeg fikk også beskjed om at de skulle drepe hunden min, sier Gundersen.

«Vi vet du er i Oslo»

– Jeg antar at de har sett på Instagram-kontoen min at jeg har hund og at jeg bor på Søreide. Jeg har «tagget» bildene mine på Instagram med hvor jeg bor, sier 22-åringen som studerer sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen.

Les også: 12 ungdommer har anmeldt drapstrusler 

Det kom flere drapstrusler på Instagram, og etter noen dager dukket det også opp grove meldinger gjennom en falsk profil på Facebook.

– Etterhvert skjønte jeg at det bare var tomme ord og at det ikke kom til å skje. Men det var ubehagelig. Spesielt ubehagelig var det da jeg reiste til Oslo for å besøke søsteren.

I løpet av den tiden 22-åringen var i Oslo fikk hun meldinger som  «Vi vet du er i Oslo hos din søster». Min søster mottok også meldinger fra dem. Det var ikke trusler, men de tok kontakt.

–  Plutselig fikk søsteren min grove meldinger mens jeg var i Oslo. Det virker som de bruker enomt mye tid på å opprette falske profiler på sosiale medier bare for å terrorisere. Det kan umulig skjønne konsekvensene av hva de holder på med, sier Gundersen.

Opprettet falsk profil

– Noe av det verste er at de har opprettet en falsk profil i mitt navn på tjenesten KIK. Fra denne profilen har de sendt drapstrusler til 14-åringen. Det er skikkelig ekkelt. Jeg kjenner henne ikke personlig, men vi synger i samme kor og jeg følger henne på Facebook, sier Gundersen.

Hun har vært i kontakt med bekjente av 14-åringen.

– De har gitt jenten beskjed om at meldingene ikke kommer fra meg, sier Gundersen.

Gikk til politiet med drapstruslene

22-åringen valgte å politianmelde drapstruslene.

– Jeg har tatt en kopi av alle meldingene og levert dem til politiet. Politiet viste meg en stor mappe med lignende meldinger de har fått inn den siste tiden. De sa at det var en vanskelig sak å etterforske, forteller Gundersen.

Emilie Gundersen er tilkallingsvikar i Bergensavisen.