Gå til sidens hovedinnhold

Nødlandet på Flesland

Artikkelen er over 12 år gammel

SAS-maskinen med over 100 personer ombord, måtte nødlande på Flesland.

Klokken 1604 ble det slått full nødalarm på Flesland.

– Det er meldt om problemer med et fly fra Reykjavik til Oslo. De har problemer med den ene motoren, sier operasjonsleder Jan Steimler i Hordaland politidistrikt.

TIPS BA PÅ TELEFON 800 33 044. SEND OSS DINE BILDER PÅ MMS 2229, KODEORD BAFOTO ELLER NYHET@BA.NO .

Ifølge politiet var det 102 passasjerer om bord, og fem crewmedlemmer. Rapportene før landing meldte at den ene motoren var ute av drift.

Klokken 1629 landet flyet trygt og aksjonen ble avblåst.

Flyet var et Boeing 737-400 og gikk fra Island klokken 1210 i dag. SAS-maskinen skulle lande i Oslo klokken 1650.

Så godt som alle tilgjengelige ambulanser i Bergen ble sendt til flyplassen, og brannvesenet rykket ut med flere stasjoner. Store politimannskaper ble også sendt.

– Alt gikk greit, det landet på normal måte, sier Steimler.

OLJETRYKK: Flyet landet trygt og SAS jobber nå med å klarlegge hva som har skjedd.

– Kapteinen fikk en indikasjon på at at det var noe feil med oljetrykket i den ene motoren, og slo derfor den av i henhold til prosedyrene, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS til BA.no.

– Dette var ikke så dramatisk, flyet gjennomførte en såkalt sikkerhetslanding. Flyet er konstruert til å agere normalt selv med den ene motoren ute av drift, sier Johansen.

Kapteinen hadde en prat med passasjerene etter landingen.

– Så vidt han kunne registrere var det ingen som hadde spesielt ubehag. Det var heller ingen som hadde noen spørsmål. De var ingen som avsto å fly videre til Oslo, utenom 20 passasjerer som faktisk skulle til Bergen, sier informasjonssjefen.

– De som skulle videre til Oslo har nå fått plass på et fly som er i luften nå, sier han til BA.no litt etter klokken 1800 i kveld.