Nødrakett kan bli svindyr

En nødrakett ble skutt opp over Søreide torsdag kveld. (Illustrasjonsfoto)

En nødrakett ble skutt opp over Søreide torsdag kveld. (Illustrasjonsfoto) Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

En nødrakett skutt opp fra en fest på Søreide torsdag kveld, utløste en stor redningsaksjon.

DEL

Politiet og Hovedredningssentralen reagerer kraftig etter at en nødrakett skutt opp fra en fest fra Hammerslandsområdet på Søreide utløste en storaksjon.

To vitner ringte politiet i 2000-tiden etter at det røde lyset ble sett mellom Søreide og Haakonsvern.

- Vi har jo plikt til å sette i gang aksjon og å varsle Hovedredningssentralen, og de sendte ut Luftambulansen og et kystvaktskip mot området, sier operasjonsleder Terje Hilland.

FALSK: Via Rogaland radio var man i kontakt med flere båter i området, men ingen hadde sett eller kommet over noen som var i nød, og det ble etterhvert spekulert i om raketten ble skutt opp fra land.

- Kystvakten fikk etterhvert tak i en adresse hvor raketten skal ha blitt skutt opp fra, og vi sendte en patrulje til stedet, sier Hilland.

KV "Tor" lå like nedenfor da raketten ble skutt opp, og så hvor den gikk opp fra. De geleider politiet frem til stedet.

Bruk av nødraketter utenom kriser er strengt forbudt, og i noen tilfeller kan de som har gjort det risikere å måtte betale for aksjonen som blir utløst.

- Det er sjelden vi går ut og krever penger, men det kan gjøres i ekstreme tilfeller av misbruk. Nødraketter var noe jeg trodde at folk visste at man ikke skal leke med, sier redningsleder Siv Namork ved HRS til BA.

RETURNERTE: Luftambulansen snudde etter en drøy halvtime, mens skipene ble i området til politiet hadde vært på adressen.

- Økonomien er ikke det viktigste, det verste er at dette binder unødvendig opp ressurser som kunne ha vært benyttet andre steder, sier hun.

Artikkeltags