Nok en gang er de finalister

Asgeir Barlaup, Sunniva Strømskog og Hilde Roen fra andre klasse på Langhaugen videregående skole står bak prosjektet «Digitalisering i skolen».

Asgeir Barlaup, Sunniva Strømskog og Hilde Roen fra andre klasse på Langhaugen videregående skole står bak prosjektet «Digitalisering i skolen». Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

– Det er kjekt å få løftet fram at skolen er sterk faglig.

DEL

Nå er det klart hvem som blir finalister til Holbergprisen i skolen for 2012.

Langhaugen skole er nok en gang en av finalistene, etter å ha vunnet prisen både i 2008 og 2010.

– Alle tre er utrolig glad og lettet over at vi har klart å komme så langt! Vi gleder oss til å se hva som skjer videre, sier Sunniva Strømskog, en av elevene bak prosjektet.

– Vi er jo veldig veldig stolte, og jeg synes det er veldig kjekt å få fokus på skolen i forbindelse med at vi har 50 års jubileum, sier lærer Magnhild Hillestad Torvanger til BA.no

Prosjektet er kalt «Digitalisering av skolen», og er en casestudie av Nordahl Grieg videregående skole. Bak prosjektet står Asgeir Barlaup, Sunniva Strømskog og Hilde Roen som går i andre klasse.

– Elevene har jobbet siden jul, og det er jo selvfølgelig veldig stas for dem at de nå har kommet til finalen, sier Torvanger.

Det ble levert totalt 36 bidrag til konkurransen, hvor tre finalister ble valgt av en jury.

– STILLER STERKT

– Jurymøtet var i går, og de fremhevet oppgaven til Langhaugen som et godt gjennomarbeidet og metodisk sterkt prosjekt med et veldig aktuelt tema, sier førstekonsulent for Holbergprisen i skolen, Barbara Catharina Wendelbo.

Hun mener oppgaven deres stiller sterkt, men vil ikke si noe om hvordan hun tror de ligger an.

– Nei, det får de nok ikke vite noe om før de får overrekt prisen av Kristin Halvorsen.

FLERE BERGENSVINNERE

Bergensskoler har vunnet prisen tre av de siste fire årene. Langhaugen i 2008 og 2010, mens Fana Gymnas tok seieren i 2009.

De andre finalistene i år er Oslo Handelsgymnasium for prosjektet «Søskenforhold og Downs Syndrom», og Vennesla videregående skole med prosjektet «Min familie under den industrielle revolusjon».

– Bare det å komme til finalen er jo uansett en seier, siden vi er sikret bronse. Vi har allerede feiret i dag, sier Torvanger.

GODT OPPLEGG

Torvanger mener Holberprisen er en veldig god måte for elevene å lære, samt bygge bro mellom den videregående skolen og universitet.

– Dette er en link inn mot Universitetet i Bergen, og det er veldig givende. Jeg vil anbefale andre skoler å delta. Det er en fantastisk læring for elevene, sier hun.

Blant annet har elevene jobbet mye sammen med en forsker på Universitetet i Bergen i tiden de arbeidet med prosjektet.

Prosjektene mottar pengepremier på henholdsvis 15 000, 10 000 og 5 000 kroner. Elevene får også invitasjon til å delta på den høytidelige overrekkelsen av Holbergs internasjonale minnepris og Nils Klim-prisen og regjeringens middag i Håkonshallen i Bergen.

Det blir også arrangert en egen fagdag for elevene tirsdag 5. juni.

Artikkeltags