Streikevakter melder om mye sympati: – Klart det varmer

NRK-journalister i streik, fra venstre: Bergit Svendseid (distriktssendingen), Sindre Skrede (naturredaksjonen), Monika Blikås (naturredaksjonen), Kjersti Knudssøn (Brennpunkt), Tim Wassmo (Norge Rundt) og Totto Mjelde (P13).

NRK-journalister i streik, fra venstre: Bergit Svendseid (distriktssendingen), Sindre Skrede (naturredaksjonen), Monika Blikås (naturredaksjonen), Kjersti Knudssøn (Brennpunkt), Tim Wassmo (Norge Rundt) og Totto Mjelde (P13). Foto:

Publikum har servert jordbær og rullet ned bilvinduet for å rope støtteerklæringer, forteller NRK-journalister i streik.

DEL

– Klart det varmer at folk støtter oss i konflikten med arbeidsgiver, sier Monika Blikås.

BA møter de streikende NRK-ansatte utenfor Media City Bergen like før et vaktskifte. Lagene med streikevakter står tre timer hver.

I løpet av disse tre timene har de fått masse oppmuntrende tilbakemeldinger fra forbipasserende i Lars Hilles gate, forteller de.

– Så kjedelig uten nyheter, sier en forbipasserende dame, før hun gir tydelig uttrykk for sin støtte til de streikende.

– Litt skammelig av ledelsen

1.700 medlemmer i Norsk Journalistlag i NRK gikk i streik fra klokken 1301 tirsdag, noe som rammer TV- og radioproduksjonen.

– Vi vil bare at avstanden skal reduseres, og i hvert fall ikke bli større, slik tilbudet er. Det synes vi er urettferdig. Litt skammelig av ledelsen å opptre slik, sier Totto Mjelde. 

Han presiserer at de ikke har ambisjoner om å tette lønnsgapet til de andre store mediehusene, slik han har inntrykk av at noen tror.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Inspirert av Jan Eggums «Kor e alle helter hen?», sang NRK-journalist Christian Lura (med ropert) og kollegene «Kor e journalistane?» i atriet i medielandsbyen onsdag.

Inspirert av Jan Eggums «Kor e alle helter hen?», sang NRK-journalist Christian Lura (med ropert) og kollegene «Kor e journalistane?» i atriet i medielandsbyen onsdag. Foto:

Mener NRK taper på sikt

– NRK vil tape på sikt om vi ikke kan konkurrere på lønn. Til syvende og sist kjemper vi for arbeidsplassen. På sikt kan vi risikere å bli pælmet ut fordi vi mangler riktig kompetanse, noe som kan skje fordi NRK ikke ønsker å gi oss rett kompetanse, sier Monika Blikås.

Hun viser til at Norsk Journalistlags krav knyttet til kompetanseheving ikke ble imøtegått.

«Vi vil ikke gå ut på dato!», «Reduser lønnsgapet!» og «NRK har råd til å gi oss en anstendig lønn», er tre av de uthevede budskapene på flygebrevene NRK-ansatte i streik deler ut til folk.

NRK-streiken og dens konsekvenser er livlig debattert i sosiale medier. Her er et par utvalgte Twitter-meldinger:

Artikkeltags