Det opplyser Ålesund sjukehus søndag formiddag. En mann i 70-årene mistet også livet i ulykken. De to døde skal være fra Fillippinene og Spania har Fjord Shippings talsmann Hugo Matre opplyst til NTB.

Hovedredningssentralen Sør-Norge fikk melding om ulykken klokken 4.30 lørdag morgen. Skipet, som heter Key Fighter og er registrert på Malta, lå da rundt 13 nautiske mil utenfor Stadlandet.

– Vi sendte da umiddelbart et redningshelikopter fra Florø, som var det nærmeste, opplyste redningsleder Cecilie Øversveen til NTB.

Helikopteret var fremme like etter klokka 5. Få minutter etter var de to sjøfolkene, som tilhørte et mannskap på 14, på vei til Ålesund sjukehus.

Den eldste av de to ble bekreftet omkommet ganske kort tid etter ankomst til sykehuset.

Mennene var i ferd med å utføre arbeid i en tank da de ble funnet bevisstløse, opplyser Vest politidistrikt. Det var mannskapet selv som hadde hentet dem ut av tanken.

Skipet var på vei fra Norge til England da ulykken skjedde.

Ifølge politiet skal de to ha blitt utsatt for den giftige gassen hydrogensulfid, men mer kan de foreløpig ikke si om hendelsesforløpet. Både Sjøfartsdirektoratet og Havarikommisjonen er varslet om ulykken.