Ny avis-pris til BA

Artikkelen er over 13 år gammel

Igjen vinner BA heder og ære. Torsdag tok avisen sølv i konkurransen om årets avisside i Norge.

DEL

Det var for dekningen av bussulykken i Fyllingsdalen i i september i fjor at BA vant sølv.

Journalist Ken Andre Ottesen og fotograf Arne Ristsund rykket ut. Seinere på kvelden var Ottesen også vaktsjef, og laget de premierte sidene sammen med typograf Anne-Birgitte Larsen.

Det er ikke mer enn noen uker siden at de samme sidene ble premiert i den nordiske avisside-konkurransen, da med diplom og hederlig omtale.

DRAMATIKK

- En meget god presentasjon av en hendelsesnyhet. En bra tittel og et godt bilde som faktisk viser hva som har skjedd. Fotografen har valgt en perfekt plassering for seg og kameraet. Kart og fargebruk er beslektet med fargene i bildet. Hele presentasjonen syder av dramatikk, skriver den norske juryen om sidene.

TIL SEG SELV

BA-redaktør Olav Bergo kom selv i en merkelig situasjon under prisutdelingen på Rådhusplassen i Oslo. Som leder av Mediebedriftenes Landsforening var det han som delte ut prisene - også til seg selv!

- Vi vant på en veldig flott side. Og sølv er veldig bra, selv om BA har hentet atskillig flere priser ved tidligere konkurranser, sier BA-sjefen.

Bergo sier at det nivået på norsk avisdesign blir stadig høyere.

- Det er også blitt skarpere konkurranse. Mens det tidligere bare var BA og BT og noen andre aviser til som virkelig utfordret Akersgate-avisene på avispresentasjon, er det nå kommet til en rekke andre aviser som vil være med, sier Bergo.

ÅRETS AVIS

I fjor ble BA kåret til Årets Avis i Norge. Bergo legger ikke skjul på at det i år var hyggelig å dele ut tilsvarende pris til en annen A-presseavis, nemlig Romerikes Blad.

Her i fylket gjorde også avisen Hordaland på Voss det godt. Avisen fikk flere priser, blant annet for omleggingen av avisen. Bergens Tidende fikk pris for sitt lørdagsmagasin.

Mestvinnende avis ble VG, med Fredrikstad Blad og Dagbladet på plassene bak.

Artikkeltags