Daglig leder i Ulriksbanen AS Torbjørn Sirseth er langt fra fornøyd med reaksjonen fra Veritas.

- Den er for voldsom, sier han til BA.

Men han forholder seg til resultatet, mens han jobber mjed å få i gang driften igjen. I ettermiddag skal han presentere en ny daglig leder i Ulriksbanen.

- HELDIGVIS TÅKE
- Det er en person med lang erfaring fra taubanedrift, sier Sirseth.

Dersom det er en nordmann må vedkommende dermed komme enten fra Voss, Tromsø eller Rjukan, ettersom det bare er de stedene - utenom Ulriken - som har taubane her til lands.

Det er bare testkjøring på Ulriksbanen i dag. Etter at banen ble stengt i går, har folk som vil på toppen blitt henvist til å gå.

- Hendigvis er det tåke i dag, sier Sirseth.

- Vanligvis er jeg ikke glad for å henvise folk til Fløibanen, men i dag tilsier været at de vel ville gått der uansett, sier Sirseth, som ikke regner med at situasjonen skal bli langvarig.

- TAR TIDEN TIL HJELP
Sirseth satser på å ha driften i gang igjen i løpet av noen dager.

- Men vi må ta tiden til hjelp. Vi skal ha flinke folk på plass, før driften starter, sier han. Selv tar han ingen selvkritikk for det det som har skjedd. Heller ikke problemene som har ført til at Veritas har stengt banen.

- De som har hatt driftsansvaret har ikke gjort jobben sin, sier Sirseth.

I løpet av de siste tre månedene har han selv bare hatt driftsansvaret i en måned. Og den siste uken har han vært på ferie, understreker han.

BA følger utviklingen i denne saken