Hver gang det skjer omlegging av trafikken på Nøstet, blir det trafikale problemer. Det blir det antakeligvis denne gangen også.

  • Nyheter

Mandag 1. august stenges en ny del av Nøstegaten for at Graveklubben skal komme videre i sitt arbeid.

De aller fleste som har kjørt bil eller buss i sentrum det siste året, har fått med seg det omfattende arbeidet i Nøstegaten/Torborg Nedreaas gate. Tidligere i sommer ble veien innsnevret til ett felt, noe som førte til lange køer og mye frustrasjon.

– Sånn er det hver gang vi gjør trafikkomlegginger i sentrum, men det går seg til etter noen dager, sier byggeleder Bjørn Milde i Asplan Viak til BA.

I tillegg var intervallene på dirigeringen lite hensiktsmessig, og før de ble justert, bidro også de til lange køer.

FORTSETTER NESTE ÅR
Nå står en ny del av Nøstetgaten for tur, og fra Sukkerhusbryggen til lyskrysset ut mot Verftet skal veien stenges fra mandag.

– Det er for å få lagt bossrør, fjernvarmenett og diverse VA-ledninger. Deretter fortsetter arbeidet opp forbi Klostergarasjen og videre opp Jonsvollsgaten, forklarer Milde.

Også deler av Vestre Muralmenning og videre bort Skottegaten skal graves opp, men det blir ikke i år.

  • Hva synes du om omleggingen?Bruk kommentarfeltet under!

Nøstegaten fra Sukkerhusbryggen og videre mot Puddefjordsbroen skal etter planen åpnes igjen for normal trafikk i september i år. Arbeidene fra Sukkerhusbroen og videre opp Jonsvollsgaten skal etter dagens plan være ferdig i september neste år.

VIL GÅ BRA
For bilister som skal mot Verftet, må de nå bruke Skottegaten. Baneveien blir toveiskjørt, slik at trafikken sørover fra Klostergarasjen skal bruke Baneveien, svinge til høyre inn i Komediebakken og deretter bort Nøstegaten.

– Jeg tror denne omleggingen kommer til å gå fint. Så langt synes jeg bergenserne har taklet trafikkomleggingene i området veldig bra, sier Bjørn Milde.

Som BA har skrevet tidligere i sommer, har det vært kontinuerlig gravearbeider i sentrum siden 2004. Og så langt øyet kan se, skal det fortsatt graves. Ikke bare på Nøstet, også i Gågaten skal det snart startes gravearbeider.