Mandag ble idrettshallen stengt. Nå viser det seg at den nyoppussede skolen har hele 400 små og store mangler, skriver Bergens Tidende.

Listen over feil er et sammendrag av tilbakemeldinger fra skolens mange brukere, og viser at 300 millioner kroner og halvannet år med rehabilitering ikke var nok.

TAK-TABBE

Idrettshallen ved Ny Krohnborg skole ble denne uken stengt fordi entreprenøren hadde glemt å feste himlingsplatene i taket.

– Klips skal holde platene på plass, men mange av platene mangler klips. Vi undersøker nå hvor mange klips som mangler og hvor langt tid det tar for entreprenøren å få tak i nye klips, sa direktør for etat for utbygging Jarle Kvalvik.

Torsdag melder BT at det ikke bare er takplatene som faller ned ved den nye skolen. Det gjør også flere vasker ved skolen. Dessuten er bygget fullt av sopp, støv og smuss.

FORELDRENE FORTVILER

I et brev fra Foreldreutvalget til Bergen kommune ramses opp en lang liste med problemer som både ansatte og elever har slitt med siden åpningen i august.

FAU «ser med undring på at skolen i det hele tatt har fått godkjenning», står det i brevet fra FAU, som er datert samme dag som idrettshallen på skolen ble stengt fordi en takplate ramlet ned, skriver BT.

PÅLEGG OM UTBREDRING

Det kommer også frem at Etat for helsetjeneste ila kommunen syv pålegg om utbedring. Fristen for å rette på feilene gikk ut 23. januar.

I dansesalen i den nye kulturdelen, hvor den gamle gymsalen lå, har Cytox vært og tatt prøver og konstatert muggsopp.

– Det er en lang mangelliste med alt fra skruer og maling, til større ting, bekrefter rektor Jan Ove Johansen til BT.

Han bekrefter et eksempel der en elev lente seg på en vask som deretter raste ned fra veggen. Vasken var festet rett i gipsplaten uten stenderverk.

– IKKE SÅ MANGE FEIL

Jarle Kvalvik, direktør for etat for utbygging i kommunen, sier til BA at han forstår frustrasjonen.

– Det har jeg ingen problemer med å skjønne, sier han.

Han vil ikke si noe om hvorvidt manglene vil få konsekvenser for håndtverkerne som har gjort en til dels slett jobb.

– Nå er vi opptatt av å få ordnet avvikene. Så får vi i ettertid se på hvordan det er mulig at dette har skjedd.

– Det er dessverre sånn at tekniske mangler er ganske vanlige i dagens byggemarked, sier Kvalvik til BA.

Han hevder samtidig at det ikke finnes 400 punkter med feil, tallet er ifølge Kvalvik cirka 330. Alt dette er heller ikke feil eller mangler, men også rene ønsker fra brukerne av skolen.

– Når det gjelder sopp, så har vi gjort målinger som viser at dette ikke er helseskadelig. Vi vil likevel iverksette tiltak, sier Kvalvik.

LOVER GJENNOMGANG

Eiendomsbyråd Liv Røssland forstår at foreldre , ansatte og elever er frustrerte, Finansbyråd Liv Røssland (Frp) forstår frustrasjonen.

– Det er ikke noe som noen tar lett på eller synes er greit. Vi synes verken muggsoppen, disse feilene eller at takplater ramler ned er greit. Vi må ha en fullstendig gjennomgang av prosjektet, sier Røssland til BT.