Gå til sidens hovedinnhold

– Også ølnerder går på tur

Artikkelen er over 7 år gammel

Og kanskje blir det en øl etterpå for ølhundene fra 7 Fjell bryggeri?

Grytidlig søndag morgen startet de første turgåerne på årets 7-fjellstur i Gravdal.

ØLNERDER

Like før klokken åtte kom en sprudlende gjeng kledd i 7 Fjell-t-skjorte i fint driv fordi startseglet med retning Lyderhorn.

– Vi fant det helt naturlig at vi som jobber på 7 Fjell bryggeri går 7-fjellsturen. På den måten får vi også vist at ølnerder også er opptatt av annet enn øl. Vi er kanskje ikke de som går mest på tur, men i dag er vi klare for en riktig fin tur i rolig tempo. Alle skal med, smiler Jo Holmsen.

– Hva er det for en Ap-politikk, kommer det tørt fra en av turkompisene hans.

– Hvor lang tid ser dere for dere å bruke på turen?

– Alt under et døgn er fint, mener en i turfølget.

– Så lenge vi får gå med merking, at ikke de som skal ta ned merkingen går forbi oss, er vi fornøyde, sier Jens Eikeset med et smil.

I sekken har de rikelig med raske karbohydrater og ekstra klær, men ikke øl.

– Det får vi ta som premie når vi kommer i mål om noen timer, smiler de.

TYNGRE ENN FIRE FJELL

Frøya Torp (13) og kusinen Helle Vik Johansen (10) skal gå 7-fjellsturen for første gang. De tror det kommer til å bli en slitsom tur.

– Jeg tror nok dette blir mye tyngre enn å gå 4-fjellsturen som vi har gått tre ganger før, men vi gleder oss. Og vi gleder oss mest til å få t-skjorte, forteller de to unge jentene på vei mot Lyderhorn.

HELT FRA OSLO

NinaBorge har tatt turen fra Oslo for å treffe venninner og gå 7-fjellsturen for første gang. Hun gleder seg, selv om hun ikke helt vet hva hun har foran seg.

– Jeg er spent på hva dagen vil bringe. Jeg tror det blir både gøy og tungt. Dette blir en kosetur, sier Borge.

Venninnen Heidi Andreassen debuterer også over de syv fjell, mens Linda Aksnes og Anette Bruland vet hva de har foran seg.

At tåken søndag morgen hang tungt nedover fjellsidene, bekymret ikke de fire jentene.

– Vi har pakket solkremen, så dette blir nok bra, smiler de.

TETT TÅKE

Søndag morgen ligger tåken tett over Bergen og de syv fjell. Hos Vervarslinga på Vestlandet er de ikke helt sikker på når denne tåken vil lette.

– Det sitter vi litt og undrer over oss selv. Toppen av Ulriken ligger over skydekket, så tåken ligger mellom 300 og 5-600 meter, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød til BA.

Det er ventet at de lave tåkeskyene vil forsvinne utover dagen, men litt typisk at de blir hengende litt igjen, og ikke forsvinner før tidlig ettermiddag.

– Selv om de forsvinner, ser det ut som det vil være noe skyer i høyere luftmasser, så det blir nok en skyet dag. Når det er sagt, kan solen skinne gjennom skydekket innimellom, sier Granerød.

Temperaturene i Bergen vil ligge mellom 16 og 18 grader, og på toppene vil det bli 13-15 grader.

Kommentarer til denne saken