For på utsiden av det gamle trehuset stod det i går tre uniformerte vakter fra Securitas.

På dagtid koster vaktene universitetets eiendomsavdeling 250 kroner timen. På kveldstid og nattetid er prisen nesten den dobbelte. I løpet av nesten fem døgn har vaktholdet kostet over 100 000 kroner. Med andre ord godt over et normalt studielån...

- KLART DET KOSTER
På direkte spørsmål fra BA bekrefter eiendomsdirektør Martha Skauge at de innleide Securitas-vaktene representerer en betydelig utgift.

– Klart dette koster penger. Men det er ikke først og fremst utgiftene vi tenker på i denne saken. Vår største bekymring er at det skal kunne skje noe. Bygget har ingen brannsikring, og det finnes heller ikke brannvegger mellom trehusene.

I går oppdaget også vaktene at okkupantene tok seg ned i kjelleren for å hente vann fra en kran.

Universitetet svarte med å leie inn en ekstra vakt.

– Jeg kan bekrefte at vi økte vaktholdet i dag. Men hovedformålet er fortsatt å hindre flere i å ta seg inn i bygningen, sier Skauge.

– Har dere et eget budsjett for utgiftene i forbindelse med okkupasjonen?

– Nei, men universitetet har allerede en samarbeidsavtale med Securitas når det gjelder andre bygg. Dette blir bare en tilleggsavtale.

DET TILSPISSER SEG
Studentene som okkuperer Sydnesgaten 10 er politianmeldt, og politiet bekrefter at de vil kaste dem ut. Men i går viste lovens lange arm seg bare ved et par anledninger.

Likevel tilspisser situasjonen seg.

I går ettermiddag ringte okkupantene BA for å fortelle at vaktene hadde skrudd igjen alle vinduene i førsteetasje bortsett fra de som vender ut mot gaten.

– En ting er at de kutter vanntilførselen vår, vi kan alltids få vann av venner gjennom vinduene mot gaten. Men det vi synes er virkelig ille, er at de nå har stengt alle rømningsveier. Hva om det bryter ut brann? Riktignok bryter vi loven ved å være her, men det får være måte på hvordan man skal behandle mennesker, sier studentene.

Det er uklart når politiets ordensavdeling gjør alvor av trusselen om å kaste ut studentene. I går sa avdelingssjef Harald Anthun følgende til BA:

– Vi kommer til å fjerne studentene fra huset de har okkupert. Når det skjer, om det blir i dag eller i morgen, får ingen andre enn politiet vite.