Og som ikke det var nok. Studentene planlegger å okkupere flere hus i prostest mot boligmangelen i Bergen.

HOLDER FORTET
Natt til mandag okkuperte fire ungdommer bygningen. Fredag ettermiddag nektet de å forlate på tross av anmodningen fra Universitetet i Bergen. Dermed koblet UiB ut strømmen og anmeldte okkupantene til politiet. Men ungdommene holder fortet.

UiB har hyret Securitas til å vokte bygget og sørge for at ingen kommer inn. Der har de stått siden klokken 1505 fredag. Men studentene lurer vaktene trill rundt.

Da BA snakket med dem i går, fortalte de at noen har klart å hoppe inn gjennom vinduet og sneket seg inn gjennom en bakdør.

– Målet vårt er å prøve å få så mange som mulig inn her før politiet kommer for å kaste oss ut. Jeg var ute en tur og kom inn igjen i går, sier en av okkupantene til BA.

I går samlet det seg rundt 50 personer utenfor huset for å vise sin støtte. Yngve Seterås (SV) og Marte Mjøs Persen (RV) holdt appeller i regnet, og folk ropte til okkupantene i vinduene at de måtte stå på.

– Det er bra at vi får støtte fra så mange, så folk ikke tror vi bare er en gjeng med tullinger, sier en av okkupantene.

FLERE OKKUPASJONER
De sier at aksjonen både har en prinsipiell og en praktisk side.

– Dette skal være grunnsteinen for fremtidige boligaksjoner i Bergen. Vi legger grunnlag for flere okkupasjoner, og vi vil skape blest og debatt rundt boligsituasjonen i byen, sier okkupant Øyvind Agdestein til BA.

Da BA var på Sydneshaugen i går ettermiddag, hadde okkupantene allmøte. De diskuterte videre strategi. Det var da bortimot 20 personer der inne. De fleste kom da UiB varslet om at strømmen skulle kuttes fredag ettermiddag.

– Vi har masse stearinlys. Om natten holder vi varmen fordi vi sover på samme rom, sier en av dem.

Okkupantene slår i hjel ventetiden med kortspill og forskjellige brettspill. Mat får de levert av støttespillere gjennom vinduet.

– Vi forsøker fremdeles å fylle på med flere folk, selv om det er blitt vanskeligere. Vaktene passer nemlig bedre på nå, sier okkupant Jo Moen Bredeveien.