- Jeg frykter de kan sette fyr på hele kvartalet, sa huseier Ole Jan Str ønen til BA i går.

Det var i går morges at okkupantene kom tilbake til Jonsvollsgaten 8. Da var det gått 19 dager siden politiet aksjonerte og kastet dem ut av det samme huset.

Natt til mandag var politiet på plass igjen for å kaste ut okkupantene.

TAUS

Siri Helle, talskvinne for aksjonistene, ville i går ikke fortelle BA hvor mange aksjonister fra Boligaksjonen som hadde tatt seg inn i Jonsvollsgate 8 denne gangen.

Da BA oppsøkte det okkuperte huset i går var det ingen som ville komme ut og snakke med oss. Langt mindre slippe oss inn i huset.

– Vi tar ikke imot besøk fra media i dag. Denne dagen skal vi bruke til å installere oss i huset, sier Siri Helle, som tidligere har vært med på å okkupere huset i fire måneder.

Mannen som eier Jonsvollsgaten 8, Ole Jan Strønen, kjente ikke til at huset hans igjen var okkupert da BA ringte ham i går ettermiddag.

– Hva skal jeg si til dette? Jeg hadde ikke trodd at de ville komme tilbake så fort.

Ole Jan Strønen er både sint og frustrert over at boligaksjonister igjen har tatt seg til rette i bygget hans.

SOM EN SVINESTI

– Nå må de ta konsekvensene av sine handlinger. Forrige gang så det ut som en svinesti der inne etter dem. Jeg vet de drev og koblet om strømmen sist de okkuperte huset. Nå frykter jeg at de kan sette fyr på hele kvartalet, sier Strønen.

– Vi må avvente en eventuell anmeldelse fra huseier før vi foretar oss noe. Sist gang fikk de 15 minutter på seg til å forlate huset frivillig. De som ikke gjorde det ble hentet ut og senere bøtelagt, sier informasjonsleder Trygve Hillestad i Hordaland politidistrikt.

Den gangen vurderte politiet okkupasjonen som en form for sivil ulydighet.

Natt til mandag slo politiet til mot okkupantene. Bevæpnet med køller kastet de ut aktivistene.