Eks-sjef returnerer til toppstilling i Sbanken

Øyvind Thomassen blir i oktober ny administrerende direktør i Sbanken. Denne rollen har han hatt før, nærmere bestemt fra 1999 til 2010. Da ledet han Skandiabanken, som nå er Sbanken.

Øyvind Thomassen blir i oktober ny administrerende direktør i Sbanken. Denne rollen har han hatt før, nærmere bestemt fra 1999 til 2010. Da ledet han Skandiabanken, som nå er Sbanken. Foto:

Øyvind Thomassen erstatter Magnar Øyhovden som ny administrerende direktør i Sbanken.

DEL

Magnar Øyhovden fratrer som Sbanken-sjef etter enighet med styret, opplyser selskapet.

Lederskifte vil finne sted senest 15. oktober.

– Øyvind Thomassen formet Sbanken og utviklet banken fra den ble lansert i 2000 til 2010. Han formet bankens DNA, som fortsatt lever, sier styreleder Niklas Midby i Sbanken i en pressemelding.

– Gleder meg

Thomassen har den siste tiden arbeidet som rådgiver etter at han sa opp stillingen som administrerende direktør for Bluestep Bank i 2018.

– Jeg gleder meg til å komme tilbake til Sbanken. Selv om banken har utviklet seg mye siden børsnoteringen, er kjernen i virksomheten den samme. Sbanken har posisjonen som innovatøren i et marked som utvikler seg raskt. Målet mitt er å forsterke innovasjonstakten og styrke markedsposisjonen ytterligere, sier Øyvind Thomassen.

Seks måneders oppsigelsestid

Magnar Øyhovden har en oppsigelsestid på seks måneder og vil lede banken inntil Øyvind Thomassen starter opp. Øyhovden vil være disponibel for banken ut oppsigelsestiden, melder Sbanken.

– Magnar Øyhovden har ledet banken siden 2010. Han har gjort en svært god jobb og tatt den gjennom store endringer, i en periode med kraftig vekst. Han har ledet og utviklet den gjennom flere ulike eierkonstellasjoner og gjennom børsnoteringen i 2015, implementert en rekke nye produkter og tjenester. Jeg takker Magnar Øyhovden for den innsatsen han har gjort for banken gjennom 13 år og ønsker han lykke til videre, uttaler Midby.

Øyhovden har ikke bestemt seg for hva han skal finne på fremover.

– Å lede Sbanken har vært en fantastisk erfaring. Som en hybrid mellom den innovative teknologibransjen og den mer trauste banksektoren er Sbanken en unik virksomhet. Jeg er stolt av det vi har fått til sammen i den perioden jeg har hatt gleden av å lede virksomheten. Nå skal jeg først sikre at lederskiftet blir så godt som mulig, deretter skal jeg bruke noe tid på å finne ut hva jeg vil videre, sier Øyhovden.

Artikkeltags