Tommel opp for Olav Thons kjøp av Åsane Storsenter

Her er Olav Thon avbildet i 2012 under åpningen av Vestkanten Storsenter etter at han kom inn på eiersiden. Snart kan han få gleden av ny snorklipping i Åsane Storsenter.

Her er Olav Thon avbildet i 2012 under åpningen av Vestkanten Storsenter etter at han kom inn på eiersiden. Snart kan han få gleden av ny snorklipping i Åsane Storsenter. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Saken er avsluttet før fristen. Olav Thon kan kjøpe Åsane Storsenter, bekrefter Ronny Turøy i Konkurransetilsynet overfor Åsane Tidende.

DEL

Det melder lokalavisen i Åsane onsdag ettermiddag.

I begynnelsen av september meldte BA at Olav Thon vil kjøpe Åsane Storsenter for to milliarder kroner.

Men først skulle altså Konkurransetilsynet vurdere saken.

Det er Olav Thon Eiendomsselskap ASA som har inngått avtalene med de nåværende eierne Nordea Liv Norge AS og Steen & Strøm AS om kjøp av selskapet Åsane Storsenter DA.

Eier mye i Bergensområdet

Olav Thon Eiendomsselskap er en betydelig aktør i Bergensregionen. Selskapet er hovedaksjonær i Vestkanten og forvalter gjennom Amfi-kjeden Amfi Os, Amfi Nesttun og Amfi Askøy. I tillegg er Olav Thon inne på eiersiden i Lagunen Storsenter, Sartor Storsenter og Bergen Storsenter.

Åsane Storsenter er et resultat av sammenslåingen av Arken senter og Åsane senter. Sammenslåingen skjedde i november 2007 etter at begge sentrene ble totalrenovert og fikk nye fasader.

Per i dag har Åsane Storsenter 138 butikker, og et totalt areal på rundt 50.000 kvadratmeter.

Artikkeltags