Nye rekorder for oppdrettsgiganter

Lakseprisen har vært en gullgruve for oppdrettsselskapene. Både Marine Harvest, Lerøy Seafood Group og Greig Seafood melder om rekorder. FOTO: SKJALG EKELAND

Lakseprisen har vært en gullgruve for oppdrettsselskapene. Både Marine Harvest, Lerøy Seafood Group og Greig Seafood melder om rekorder. FOTO: SKJALG EKELAND

Artikkelen er over 3 år gammel

Rekordhøy laksepris la grunnlag for nye rekorder for oppdrettsgigantene.

DEL

– Prisen på atlantisk laks var rekordhøy i andre kvartal, og med det som viktigst driver oppnår Lerøy Seafood Group den høyeste omsetningen og det høyeste driftsresultatet i konsernets historie, sier konsernleder Henning Beltestad i en børsmelding torsdag morgen.

Lerøy Seafood Group nådde et resultat (EBIT) på 760 millioner kroner i årets andre kvartal, mot 370 millioner for tilsvarende kvartal i 2015. Resultatet etter første halvår er på 1.345 millioner kroner, mot 774 millioner tilsvarende tid i fjor.

Kostnadsfokus

Gode priser og sterkt kostnadsfokus har bidratt til å snu situasjonen for Grieg Seafood. Også her blir det meldt om rekorder. Årets andre kvartal endte med et resultat på 312 millioner kroner, mot minus 21 millioner i tilsvarende kvartal i 2015. Halvårsresultatet blir 526 millioner.

Grieg Seafood melder om fortsatt sterkt kostnadsfokus.

– Det er et mål at kostnadsnivået skal ned på bransjegjennomsnitt eller lavere. Det er også et mål å øke produksjonen med ti prosent hvert år i perioden 2017-2019, heter det i en melding.

– Priser vi aldri har sett

Giganten Marine Harvest melder om et kvartalsresultat på 149 millioner euro, mot 84 millioner i 2015.

– Priser vi aldri har sett før, samt sterk etterspørsel og redusert tilbud har ført til at vi oppnådde et rekordhøyt operasjonelt driftsresultat, sier konsernsjef Alf-Helge Aarskog.

Men han påpeker at driftskostnadene utvikler seg i gal retning.

– Produksjonskostnadene er blitt uakseptabelt høye, og kostnadstrenden er ikke tilfredsstillende, sier Aarskog.

Artikkeltags