Rekordpriser ga rekordresultat for Lerøy

Lerøy Vests matfiskanlegg ved Rongøy i Øygarden.

Lerøy Vests matfiskanlegg ved Rongøy i Øygarden. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Med en råsterk laksepris i ryggen opplevde sjømatselskapet Lerøy Seafood Group en dobling av driftsresultatet i andre kvartal i år.

DEL

Selskapet oppnådde et driftsresultat før verdijustering av biomassen (fisk i merdene) på 760 millioner i andre kvartal. Tilsvarende tall var 370 millioner i samme periode i fjor.

– Prisen på atlantisk laks var rekordhøy i andre kvartal, og med dette som viktigste driver oppnår Lerøy Seafood Group den høyeste omsetning og det høyeste driftsresultat i noe kvartal i konsernets historie, sier konsernleder Henning Beltestad, som til tross for knalltallene ikke tar helt av:

– Vi er fornøyd med å presentere et rekordresultat, men vi har fortsatt et betydelig forbedringspotensial. Det er vårt fokus, og det jobber vi knallhardt med, understreker han.

Selskapet hadde en omsetning på drøyt 4,3 milliarder kroner i kvartalet, også det en betydelig oppgang på over 900 millioner fra andre kvartal i fjor. Resultat før skatt og verdijustering av biomasse var 775 millioner kroner, 311 millioner mer enn i tilsvarende periode i fjor. 

Artikkeltags