Notabene har fått nye eiere - uvisst hvilke butikker som videreføres

Notabene på Blomsterdalen senter holder åpent inntil videre.

Notabene på Blomsterdalen senter holder åpent inntil videre. Foto:

Bokhandelkjeden er slått konkurs og har to utsalg i Bergen. Nå har konkursspesialister avtalt å kjøpe boet.

DEL

For andre gang på seks år gikk Notabene konkurs tirsdag. Nok en gang er det Jotunfjell Partners som overtar boet, melder Dagens Næringsliv.

Avisen skriver at bokhandlerkjeden og søsterselskapet Boklageret As er kjøpt for 30,2 millioner kroner.

– Kjøper, JFP Retail Drift AS, har intensjon om å videreføre deler av den virksomheten som tidligere er drevet av Notabene AS og Boklageret AS. Det er ikke endelig avklart hvilke butikker som skal videreføres, hvilke som det vil være midlertidig drift i og hvilke som vil bli avviklet. Selskapets panthaver i varelager og driftstilbehør har samtykket til salg av de relevante aktivaene, opplyser bostyrer Ellen Schult Ulriksen til DN.

Da BA kontaktet de lokale Notabene-butikkene i Bergen tirsdag, ble det opplyst at driften fortsetter inntil videre.

Nå skal aksjeselskapet, som er heleid av Jotunfjell Partners, se på hvordan kjeden kan restruktureres. Det er likevel ikke umulig for noen andre å kuppe boet.

– Avtalen er for øvrig likevel ikke til hinder for at boet i løpet av en uke kan akseptere bud forutsatt at slikt bud er vesentlig bedre enn den samlede løsningen som ovennevnte avtale innebærer, sier Ulriksen til DN.

Etter at Notabene gikk konkurs i 2013 ble Jotunfjell på et tidspunkt største eier, men solgte seg etter hvert ned og var fjerde største eier da selskapet gikk konkurs tirsdag, skriver NTB.

Det var forøvrig det samme selskapet som ordnet seg restene fra Vita-konkursen, for en tid tilbake.

Artikkeltags