BKK gir Bergen kommune 202 millioner i utbytte

Jannicke Hilland er konsernsjef BKK. FOTO: SVEIN TORE HAVRE

Jannicke Hilland er konsernsjef BKK. FOTO: SVEIN TORE HAVRE

Artikkelen er over 1 år gammel

BKK-eierne får til sammen over en halv milliard kroner i utbytte hvis styrets forslag blir fulgt.

DEL

Som største eier kan Bergen kommune vente seg drøyt 202 millioner kroner i utbytte fra BKK hvis styrets innstilling blir vedtatt.

Styret foreslår å dele ut til sammen 535 millioner kroner for 2017, noe som er 30 millioner mer enn året før, skriver selskapet i en pressemelding. Forslaget kommer til tross for at fjorårets resultat på 879 millioner kroner er 132 millioner svakere enn året før.

I meldingen forklarer selskapet nedgangen med at 2016-resultatet var preget av gevinstrealisering på 350 millioner kroner. Det blir påpekt at kraftprisen isolert sett bidrar til å trekke resultatet opp.

Godt fornøyd

– Vi er godt fornøyd med fjorårets resultat. Oppgjøret på 1,4 milliarder for sentralnettsanleggene, som ble overdratt til Statnett ved årsskiftet, reduserer gjeldsnivået og styrker vår finansielle stilling, sier konsernsjef Jannicke Hilland i meldingen.

Der går det også frem at arbeidet med å bedre lønnsomheten går etter planen, og at BKK-ledelsen nå ser resultater av arbeidet.

BKK hadde netto driftsinntekter på 3493 millioner kroner i 2017, mot 3452 millioner året før. Energisalg utgjør 2076 millioner i 2017, en økning fra 1856 millioner fra året før.

Ved årsskiftet var Bergen kommune den største eieren i BKK med 37,75 prosent av aksjene. Askøy kommune er nest største eier, med 2,48 prosent, mens 14 andre kommuner i Hordaland, samt Høyanger i Sogn og Fjordane hver har under 2 prosent av aksjene. Statkraft Industrial Holding AS har 49,90 prosent av eierskapet klassifisert som B-aksjer.

Disse er fritt omsettelige.

Artikkeltags