Blar opp fem milliarder for seismikkselskap

Artikkelen er over 1 år gammel

Kjøper Schlumberger-selskap.

DEL

Selskapet Shearwater GeoServices Holding AS, som er delvis eid av GC Rieber Shipping, blar opp fem milliarder kroner for Schlumberger-selskapet Western Geco og blir dermed blant verdens ledende innen seismikk. Shearwater, som er 50 prosent eid av GC Rieber Shipping og femti prosent eid av Rasmussengruppen, annonserte kjøpet i går morges. Etter kjøpet vil selskapet eie 14 velutstyrte seismikkfartøyer.

– Dette vil gjøre Shearwater til en ledende, global leverandør av marine geofysiske tjenester som vil ha en sterk finansiell plattform for å levere gode kundeløsninger, sier konsernsjef Christian Berg i GC Rieber Shipping i en børsmelding. Etter kjøpet vil GC Rieber Shipping eie rundt 20 prosent av selskapet, mens Rasmussengruppen vil eie 65 prosent. Som en del av handelen beholder Schlumberger 15 prosent av eierskapet i det nye selskapet.

Shearwater betaler drøyt fem milliarder kroner for Western Geco i tillegg til aksjene. Selskapet varsler også en rettet emisjon mot eksisterende eiere på 50 millioner kroner for å gi selskapet ytterligere arbeidskapital.

– Vi er svært tilfreds med denne transaksjonen som er i tråd med strategien vi la da vi sammen med Rasmussengruppen etablerte Shearwater i 2016, sier Berg i meldingen.

Shearwaters konsernsjef Irene Waage Basili sier til E24 at den nye konstellasjonen er spennende, og at den gir muligheter til å bli størst innen seismikksegmentet. Hun ser ikke bort fra at selskapet kan bli børsnotert.

– Selskapet får nå en størrelse som gjør at det på et tidspunkt er naturlig å børsnotere det, sier Basili til E24.no.

Artikkeltags