Tiril (22) vant kåringen som «verdens råeste finanskvinne»

Tiril Flørnes Støle (22) kommer fra en rendyrket finansfamilie. Det vistes da hun knuste konkurrentene på den internasjonale konkurransen i London. Foto: Privat

Tiril Flørnes Støle (22) kommer fra en rendyrket finansfamilie. Det vistes da hun knuste konkurrentene på den internasjonale konkurransen i London. Foto: Privat

Av

NHH-studenten Tiril Flørnes Støle (22) gruste konkurrentene fra hele verden og stakk av med seieren som verdens råeste finanskvinne.

DEL

(Nettavisen): Hvert år søker 1.500 kvinnelige økonomistudenter om å bli med i konkurransen til selskapet EY i London. Der skal de løse en gruppeoppgave, og vinneren stikker av med et praktikant-opphold hos prestisjeselskapet.

– Det føles helt uvirkelig, og jeg har enda ikke skjønt det helt. Alt gikk ekstremt fort. Jeg er sikker på at jeg sa masse rart rett etter kåringen, sier Tiril Støle og ler.

Vinneren av gruppeoppgaven får tittelen «Corporate Finance Women of the Year». Eller på godt norsk: Verdens råeste finanskvinne.

Støle hadde aldri før løst «caseoppgaver», men likevel knuste hun konkurransen som kom fra 14 forskjellige land.

Støle begynte i høst på mastergrad i finans ved Norges Handelshøyskole (NHH). Hun innså ikke at seieren var i boks før hun våknet onsdag morgen.

Uforberedt

Det var ikke forberedelsene som gjorde at Støle stakk av med seieren. Snarere tvert imot.

– Suksessoppskriften var kanskje å ikke forberede seg. Jeg fikk oppgaven en uke i forveien, og leste gjennom det. Jeg jobber nok best når jeg ikke er overforberedt. Da blir jeg nervøs, sier Støle.

Hun takker spesielt gruppen hun jobbet sammen med. Det var den beste gruppen ifølge konkurransens jury, og det var Støle som utgjorde tungen på vektskålen.

Og hun kommer gjerne med noen tips til andre deltakere som er sulten på seier.

– Vi var de eneste uten manus da vi presenterte oppgaven. Det hjelper på nervøsiteten. Mange av de andre hadde fokus på tall, vekst og profitt. Vi så mer på ledelse og verdiene til selskapet, og hvordan det passet med oppkjøpsbedriften.

Selv om fremgangsmåten var ukonvensjonell, kan det vel trygt slås fast at det funket.

Saken fortsetter under bildet

Selv om hun ikke kan skilte med lang fartstid i finansbransjen, fikk hun det inn med morsmelken. Hele oppveksten har Støle-familien diskutert finans rundt middagsbordet.

– Både foreldrene mine og brødrene mine elsker finans. I finans er det en regel om at man skal diversifisere, og det har ikke familien min klart så godt. Hvis det går dårlig i finans, er hele familien ille ute, sier hun og ler.

Fikk aksjer i dåpen

Allerede da dåpsvannet traff hodet, var aksjene på plass for Støle.

– Jeg fikk aksjer i dåpsgave. Jeg meldte meg inn i børsklubben på NHH i høst. Det er meg og 25 gutter. Da jeg begynte med aksjer kunne jeg ikke noe, men jeg fant et selskap jeg likte. Jeg liker å fordype meg i et selskap innenfor en sektor som gjør det godt, det er spennende, sier Støle til Nettavisen. Økonomi.

– Men hva er drømmen nå da?

– Det er vanskelig å si. Jeg vet bare at jeg har lyst til å jobbe i finans, og jobbe veldig hardt, og fortsette med det når jeg er ferdig med studiene. Det var ikke sånn at da jeg var ti år hadde jeg lyst til å jobbe i finans, da ville jeg bli prinsesse, sier hun.

– Nå kan du vel bli finansprinsesse?

– Haha. Finansprinsesse hadde vært noe, sier hun og humrer.

Artikkeltags