Mannskaper fra Vaksdal kommune og brannvesenet jobber nå med å kartlegge skadeomfanget, etter at det gamle frakteskipet "Fjordbuen" som lå til kai ved Stamnes sank i går.

Skipet hadde ikke vært i drift siden 2003, men det var fremdeles en del drivstoff og smøreolje i skipet. Det meste av dette har nå lekket ut og forurenset et større område i og rundt Bolstadfjorden.

- Det er et tynt lag som ligger og flyter og breier seg i fjorden og i noen viker har drivstoffet og oljen lagt seg. Vi satser på at det ikke er fare for at mer skal lekke ut, men venter en mini-ubåt opp hit i ettermiddag. Ved hjelp av den skal vi kartlegge om det er noe mer som lekker fra skroget. Inntil videre har vi plassert absorberende lenser rundt skipet, sier brannsjef i Vaksdal, Steinar Lægreid, til BA.no.

Han avviser at det skal være fare for fisk og dyreliv i området som følge av forurensingen. Nå vurderer mannskapene om de allerede i ettermiddag skal gå i gang med å vaske viker i området.

- Vi rådfører oss med politi, kommunen og myndigheter. Dette er ikke noe i nærheten av for eksempel Rocknes, men det lukter fælt og breier seg i vannet slik at det ser verre ut enn det egentlig er, sier Lægreid.

Den gamle fraktebåten "Fjordbuen" har de siste årene vært tilknyttet Stamnes motorverksted, og er 30 meter lang og 123 bruttotonn.

Onsdag kveld ble den observert synkende ved kaien i Stamnes. I går var det såvidt den stakk opp fra vannet. Da brannmester Lægreid kom til stedet i dag var den borte vekk.

- Vi satte ut lenser da den begynte å synke, men det som var i hadde nok lekket ut før den tid, sier han.

Hvorfor fraktebåten sank er ennå ikke på det reine.