Gå til sidens hovedinnhold

Om du ikke allerede var stolt over Bergen, vil denne videoen garantert gjøre deg patriotisk

Artikkelen er over 6 år gammel

Start videoen i toppen av saken. Du får garantert frysninger.

Jørgen Thomsen (31) har siden januar 2013 holdt på med et spesielt prosjekt. Han har laget en timelapse av Bergen. Bildene som er brukt i filmen er tatt fra mange av de syv fjell, pluss en del sentrale og kjente steder for bergenserne. Resultatet kan du se over.

– Jeg tok bilder fra Løvstakken, Ulriken, Fløyen og Stoltzekleiven for å lage en oversikt over byen. Utenom det har jeg bilder fra for eksempel Festplassen og Torgallmenningen.

Alle årstider er med i videoen, noe han bevisst har prøvd å fange.

OVERVELDENDE RESPONS

Videoen har så langt ligget ute på Facebook og Vimeo. Tilbakemeldingene har utelukkende vært positive.

– Jeg har bare fått hyggelige tilbakemeldinger. Og på Vimeo fikk jeg over 1000 treff på bare noen timer, sier han.

På spørsmål om han har et favorittmotiv er han usikker. Når man har tatt bilder i over ett år av byen sin er det vanskelig å velge bare ett.

– Men jeg husker godt da jeg fotograferte på Festplassen mens det var et show der. Da hadde de droner i luften med spesielle lys slik at det så ut som de danset i luften, sier Thomsen.

Klippet kan du se 1,40 minutter inn i videoen.

BARE EN HOBBY, FORELØPIG

Til vanlig jobber Jørgen fulltid i bedriften APIteq, hvor han også får holde på med foto. Timelapse-prosjektet hans er bare en hobby. I løpet av de siste 16 månedene har han ikke snakket så høyt hva han holdt på med.

– Det er noen få personer som vet at jeg har tatt masse timelapse og at jeg hadde planer om å sy det sammen. Men jeg ville ikke ha press på å fullføre eller vise frem hva jeg hadde gjort så langt. Da ble det fortsatt en hobby, og det har vært utrolig kjekt å holde på med.

– Det hadde sikkert vært hyggelig å ta ulike oppdrag, men jeg vil helst gjøre det på fritiden. Jeg har jo allerede en veldig bra jobb, sier Thomsen.

Ps. Musikken i videoen er av Lindsey Stirling.

Kommentarer til denne saken