Omfattende tyveri fra Frydenbø i natt

En bil hadde knust bakrute, og dekkene som lå inni bilen var stjålet. Syv andre biler hadde blitt frastjålet dekkene, og stod på blokker da de ansatte ved Frydenbø Åsane kom på jobb mandag morgen.

En bil hadde knust bakrute, og dekkene som lå inni bilen var stjålet. Syv andre biler hadde blitt frastjålet dekkene, og stod på blokker da de ansatte ved Frydenbø Åsane kom på jobb mandag morgen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

I løpet av natten har tyver gjort skadeverk og stjålet 32 dekk fra åtte biler.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Politiet ved Bergen Nord politistasjon fikk melding fra Frydenbø Bilsenter i Åsane mandag morgen skadeverk og tyveri fra totalt åtte biler.

– Dekk har blitt stjålet fra totalt åtte biler, og de står på blokker der borte, sier politioverbetjent Stig Slaatten ved Bergen Nord politistasjonsdistrikt.

NYE BILER

Carl Christian Dame ved Frydenbø Åsane forteller at det er snakk om nye biler.

– De har stjålet alle hjulene fra syv biler, og i den siste har de knust bakruten, fordi der lå hjulene inni bilen, sier han, og legger til at det ser ut til å være en profesjonell jobb.

– Når det er snakk om 32 dekk, må de har kjørt rundt i en rimelig svær bil. Det er snakk om verdier for kanskje 30-40 000 per bil, pluss eventuelt skadeverk, sier han.

Bilene som er frastjålet dekkene, har tyvene plassert på sementblokker. Det ublide møtet med blokkene har gitt kraftige skader på bilenes understell. Kanalene på bilene har fått seg en kraftig trøkk.

De fleste av felgene som er stjålet, skal ha et såkalt R-design, og være eksklusive.

– KAN VÆRE SAMMENHENG

Politiet er nå på stedet og gjør undersøkelser. Slaatten utelukker ikke at dette har en sammenheng med Truck Nor i Åsane natt til søndag, hvor det ble gjort innbrudd i seks biler.

– Det er jo ofte en viss sammenheng med disse forholdene når det først skjer, men det kan også være uheldige omstendigheter. Vi er både på Frydenbø og Truck Nor nå, og gjør undersøkelser, sier Slaatten.

– Det er tatt eller ødelagt verdier for over 300 000 kroner, sier politibetjent Trond Nelson ved Bergen Nord politstasjonsdistrikt til BA.no.

– FORTVILENDE

Bruktbilsjef ved Frydenbø Åsane, Bjørn Kråkenes, er enig med kollegaen i at dette må være profesjonelt gjort.

– Vi har aldri opplevd noe så stort før. Vi har hatt innbrudd og lignende, men det er sjeldent. Da har det gjerne bare vært snakk om en bil. Her er det åtte splitter nye Volvoer, sier han.

Bilene er av typen XC60, V70 og S60.

– Det er jo fortvilende, og jeg har snakket med politiet. Tydeligvis er det ikke bare oss det gjelder, sier Kråkenes, som sier det nå vil gjøres tiltak.

– Nå er det nok. Dette går jo ikke lenger. Jeg har nettopp snakket med sjefen, og vi kommer til å sette opp videoovervåkning på området, sier den fortvilede bruktbilselgeren.

Saken oppdateres

Artikkeltags