Omkom på Gullfjellet

Det er dårlig vær i området.

Det er dårlig vær i området. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Sondre Arvesen (28) døde trolig etter å ha falt ned en skrent.

DEL

Rundt klokken 2100 i var tragedien et faktum. Arvesen, som ble meldt savnet etter han brøt «Styrkeprøven Rett Vest» i 1100-tiden, ble funnet omkommet.

– Han ble funnet nedenfor en skrent. Det antas at han har falt, sier operasjonsleder Ole Geir Magnussen. ved Hordaland politidistrikt.

15 personer fra Røde Kors, Sea king-helikopter, flere frivillige og redningshunder deltok i går kveld i letingen etter mannen.

De konsentrerte søket mellom Unneland og redningshytten der mannen sist ble sett. Det ble også sendt en letegruppe fra Bontveit.

Tåke og regn gjorde letingen vanskelig og det var svært glatt i terrenget.

SAVNET: Rundt 1100-tiden i formiddag meldte 28-åringen seg for posten på redningshytten på Gullfjellet.

Han klagde på mageproblemer og fortalte arrangøren at han valgte å bryte løpet. Samboeren skulle hente ham på Unneland.

– Vi har kontaktet politiet. Mannen er ikke blitt sett på noen av postene våre siden han var på redningshytten, sa arrangør Ole Petter Thunes like etter mannen ble meldt savnet.

STOR LETEAKSJON: Klokken 1630 ble det slått full alarm. Like etter startet leteaksjonen med hunder, frivillige, en firehjuls motorsykkel og Røde Kors. Dårlig flyvær førte til at et Sea King-helikopter lenge måtte stå på bakken, men i 2030-tiden deltok også helikopteret i letingen.

Løpet mannen har deltatt i anses som en stor fysisk prøvelse og går over åtte fjell og er 50 kilometer langt. 154 personer deltok i løpet i går.

Det er ikke første gang det har vært en stor tragedie på «Styrkeprøven Rett Vest». I 2004 omkom to personer etter de falt i Markskilfossen etter å ha deltatt i løpet.

Artikkeltags