Søndag kveld la Os-ordføreren ut en melding på Facebook, hvor han forteller at noen frekke tyver har vært innom teinene hans i løpet av helgen.

– Lurer på hvordan hummeren smaker når den er stjålet fra noen andres teiner, skriver Terje Søviknes på Facebook.

Tror andre også sliter med tyveri

Ifølge Søviknes skal det dreie seg om fem teiner, og han kunne tydelig se at det ikke var ham som hadde vært innom dem sist.

– Nei, da jeg skulle sjekke dem i dag var de lukket på en helt annen måte enn jeg bruker å gjøre det. Sannsynligvis har noen vært å tømt dem. De var nemlig helt tomme, sier Søviknes.

Han forteller til BA at han la ut meldingen om tyveriet på Facebook fordi han tror dette også er noe mange andre fiskere sliter med.

– Det er jo ikke verdens undergang, men det er jo irriterende. Når man oppdager det blir man jo forbanna. Rett og slett, sier ordføreren.

Han forstår ikke hvordan folk kan få seg til å gjøre dette.

– Nei, det er som å stjele et juletre. For deretter å sitte å se på det i stuen hele julen. Hvor er moralen og folkeskikken? spør han.

– Jeg forstår ikke at det kan være noe stas å sitte rundt middagsbordet med familien en lørdag kveld, og spise stjålet hummer, sier ordføreren.

Tok tyvradder på fersken

Han forteller at dette ikke er første gang at noen har forsynt seg fra teinene hans.

– For noen år siden var vi skikkelig plaget av dette. Da bestemte jeg og min far oss for å ligge på lur. Vi tok noen på fersk gjerning, sier Søviknes.

– Og hva hadde de å si til sitt forsvar?

– Det var ikke stort, gitt. Jeg tror de skjønte at de hadde gjort noe veldig dumt, også stakk de av.